Nogomet

Kutak za kladioničare: Napoli prejak za Genk, a Leipzig koristi lošu Lyonovu formu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 02.10.2019.
Kutak za kladioničare: Napoli prejak za Genk, a Leipzig koristi lošu Lyonovu formu
Foto: EPA

Nastavljamo u ritmu Lige prvaka. Dortmundska Borussia, Napoli i Leipzig napi su izbori za srijedu, neki na osnovu kvalitete, a neki na osnovu forme, što svoje, što protivnikove...

Slavia Prag - Borussia Dortmund

Dortmundska Borussia u drugom kolu Lige prvaka ide u goste praškoj Slaviji. Slavia je u prvom kolu šokirala Inter u Milanu i remizirala s njim, ali sada je čeka sasvim drugačiji protivnik i drugačiji nogomet. Ubojita Borussia igra u puno višem ritmu nego Inter, sve se radi u brzini više i Slavia će biti na sto muka kako zadržati ritam. Gosti su u svakom slučaju favoriti, kvalitetniji su i morali bi do pobjede. Slavia je već imala uspjeha u Europi protiv jakih protivnika, ali Dortmund ipak igra nešto drugačiji nogomet od prošlosezonskog Chelseaja ili Intera.

Prognoza: Pobjeda Borussije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Slavije 3.80, neriješeno 3.80, pobjeda Borussije 2.10

Genk - Napoli

Razlika u kvaliteti između Genka i Napolija je poprilična. Genk je na startu Lige prvaka pregažen protiv Salzburga čak 6:2 i sada se mora vaditi, a dolazi mu protivnik koji baš i nije najidealniji za vađenje. Napoli s Milikom i Lozanom naprijed te široko Callejonom i Insigneom prema naprijed je jako opasan, a čvrstu obranu čine Koulibaly i Manolas. Ovaj Napoli sposoban je svladati svakog, a kako ne Genk koji je jako loše ušao u sezonu.

Prognoza: Pobjeda Napolija

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Genka 7.30, neriješeno 4.60, pobjeda Napolija 1.55

Leipzig - Lyon

Leipzig i Lyon su u potpuno različitoj formi. Lyon je sjajno krenuo u sezonu i upisao dvije pobjede u prvenstvu uz gol razliku 9:0 i od tada nije više nikoga pobijedio. U zadnjih sedam utakmica u svim natjecanjima Lyon je upisao četiri remija i tri poraza, a Leipzig je ove sezone u svim natjecanjima upisao šest pobjeda, remi i poraz. Poraz je stigao u posljednjem prvenstvenom kolu protiv Schalkea 3:1, a remi s Bayernom 1:1. Mogao se nositi s Bayernom, a kako onda ne bi mogao s Lyonom u ovakvoj formi.

Prognoza: Pobjeda Leipziga

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Leipziga 1.75, neriješeno 4.30, pobjeda Lyona 5.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!