Košarka

Cedevita Junior udružena s Agrodalmom kreće u novu sezonu Prve lige

Sportnet, Branimir Korać • petak, 04.10.2019.
Cedevita Junior udružena s Agrodalmom kreće u novu sezonu Prve lige

Počinje sezona u prvoj košarkaškoj ligi, a u njoj će nastupiti i Cedevita Junior koja se udružila s Agrodalmom i nastavlja u ovoj ligi...

Seniorska momčad KK Cedevita Junior u subotu kreće s natjecanjem u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi. Protivnik u prvom kolu u Domu košarke Cedevita od 19 sati bit će KK Zapruđe. Krajem rujna registar udruga službeno je objavio spajanje dviju udruga, KK Agrodalm i KK Cedevita Junior u jednu sportsku udrugu, KK Agrodalm, koja je na svojoj skupštini jednoglasno izglasala promjenu imena u KK Cedevita Junior. Time je završen proces kojim se tražila mogućnost igranja što kvalitetnijih seniorskih utakmica kluba koji svojom strukturom i potencijalom, kao i ambicijama traži izvrsnost u dugoročnom stvaranju vrhunskih košarkaša, koji u svojem omladinskom pogonu okuplja veći broj mladih hrvatskih talentiranih reprezentativaca što će u narednim sezonama otvoriti njihov put ka seniorskim parketima.

Cedevitu Junior u Prvoj seniorskoj ligi vodit će trener Marko Trninić uz pomoćnika Luku Pešuta, nekadašnjeg igrača Cedevite Zagreb i team managera Zdravka Vučkovića koji je također igrao u Cedeviti. Kostur momčadi sačinjavaju igrači juniorskog pogona Cedevite Junior, uz seniorsku četvorku prošlogodišnjeg sastava Agrodalma iz Prve lige te posljednjeg pristiglog Mateja Buovca, igrača sa iskustvom HT Premijer lige.

MOMČAD:
1. Petar Ogrizović, B, 1999.
2. Matija Markočić, K, 1994.
3. Dorian Ribarić, B, 1988.
6. Daniel Pavičić, B, 2001.
7. Renato Serdarušić, K, 2001.
9. Karlo Lukačić, B, 2001.
11. Matej Bošnjak, C, 2002.
12. Ante Brzović, KC, 2001.
23. Ante Žužul, C, 1997.
27. Žarko Parlov, K, 2001.
29. Aleksa Gatarić, B, 2002.
88. Matej Buovac, K, 1993.

KK Cedevita junior nakon otvaranja sezone s KK Zapruđem, subota 19 sati Dom košarke Cedevita, u drugom kolu Prve lige sljedeće subote gostuje kod KK Sesveta dok je u trećem kolu domaćin KK Jazinama Arbanasi.

AUTOR: KK Cedevita Junior

FOTO: Cedevita Junior

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!