Košarka

Zadar ide put Podgorice, Nazor tvrdi: "Mislim da nismo ni na 30 posto svojih mogućnosti"

Petar Jenjić • subota, 05.10.2019.
Zadar ide put Podgorice, Nazor tvrdi: "Mislim da nismo ni na 30 posto svojih mogućnosti"
Foto: Pixsell

Trener Zadra Ante Nazor i igrač Ive Ivanov najavili su gostovanje kod Budućnosti u Podgorici. Nazor smatra kako momčad još nije ni blizu svog maksimuma, da ih čeka teško gostovanje te da će biti zadovoljan ako iz utakmice izađu bolji...

Zadar u nedjelju gostuje kod Budućnosti u Podgorici što će biti pravi test za momčad Ante Nazora koji na press konferenciji ističe kako ih čeka jako težak postao.

"Sezona je duga i svaka utakmica ima svoju zamku. Trebamo se fokusirati samo na Budućnost, čeka nas jako težak zadatak. To je ekipa koja je po rosteru sastavljena da bude na samom vrhu ABA lige. Ima odlične strane praktički na svim pozicijama. Ovih dana možda imaju problema na krilu, ali vidimo da imaju intervenciju i dovode novog igrača na toj poziciji. Jako je težak posao parirati ovakvom protivniku, no moramo biti spremni i nastojati barem u ovom prvom dijelu parirati i u kontakt igri, kao i segmentu trke i skoka te tu tražiti svoju šansu."

Momčadi možda neće igrati u skladu s kvalitetom pojedinaca, ali ako daju sve od sebe, Nazor ističe kako neće biti problema.

"Sebi smo kao cilj u ovoj utakmici postavili da iz nje moramo izaći bolji jer smatram da ova ekipa ima karakter postaviti se od samog početka, a ne da tamo idemo na izlet. Budućnost sada nije na onoj snazi rostera, a nije toliko uigrava, kao ni mi. Mislim da će tu biti ključ, jer vidjeli da ove jake ekipe možda i neće igrati u skladu s tom kvalitetom igrača. Vidjeli smo na Superkupu, momčadi kao Primorske, možda kvalitetno niže, ali igra na gornjoj granici svojih mogućnosti. Trebamo se time zaokupiti, da i mi igramo na granici svojih mogućnosti i onda ćemo imati sezonu bez stresa."

"Mislim da nismo ni na 30 posto svojih mogućnosti. Dosta je još rada ispred nas i stvari koje treba uigrati. U ovom trenutku govoriti o tome hoćemo biti u sredini ili koje mjesto iznad ili ispod nema puno smisla", dodao je trener Zadra.

Prvu službenu utakmicu odigrat će Ive Ivanov koji je potpuno spreman za utakmicu u Podgorici.

"Znamo da je Budućnost već niz godina u vrhu ABA lige i da uvijek ima jako dobru ekipu. Ove su godine dosta izmijenili sastav, ali vjerujem da će nas trener i stručni stožer pripremiti za tu utakmicu, da vidimo nedostatke i da ih iskoristimo. Idemo, dat ćemo sve od sebe i nadam se da će navijači gledati jedan drugi Zadar ove sezone. Budućnost je, uz Partizan, Crvenu zvezdu, i Cedevitu Olimpiju favorit za osvajanje naslova, a tu možemo pridodati i Mornar. Ostali su prilično izjednačeni, a na nama je iskoristiti ono što nam se pruži. Stvarno se nadam da će ova abaligaška sezona biti bez velikih turbulencija, da ćemo se moći koncentrirati i na domaće prvenstvo. Atmosfera je dobra, pripreme su prošle vrlo dobro i jedva čekamo."

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!