Košarka

Šibenčani u statusu favorita u Zadru: "Kada pogledate roster Šibenke, sve vam je jasno"

Branimir Korać • subota, 05.10.2019.
Šibenčani u statusu favorita u Zadru: "Kada pogledate roster Šibenke, sve vam je jasno"
Foto: Pixsell

Vrlo zanimljiv dvoboj u drugom kolu HT Premijer lige očekuje se u Zadru gdje Sonik Puntamika dočekuje momčad Šibenke. Gosti su favoriti, ali i domaćin ima svojih aduta...

Drugo kolo HT Premijer lige donosi dvoboj između Sonika Puntamike i Šibenke, Šibenčani su tu jasni favoriti, ali Sonik je kod kuće uvijek vrlo težak i neugodan protivnik.

Trener Sonik Puntamike Šime Kraljević očekivano stavlja Šibenku u status favorita, ali traži od svoje momčadi popravljanje dojma koji nije bio dobar na startu sezone u Sinju protiv Alkara.

"Očekuje nas jako težak protivnik, Šibenka dolazi pojačana svojim vjernim navijačima i nadam se da će sve proći u pravom sportskom ozračju. Mi smo odradili dobar pripremni dio iako smo bili malo oslabljeni zbog ozljeda nekolicine igrača. Očekujem da ćemo ovdje biti prvenstveno agresivniji i borbeniji nego što je to bilo u Sinju gdje smo totalno podbacili u završnici što ide i meni na dušu", kaže Kraljević za Sportnet.

Kraljević vrlo cijeni Šibenčane i smatra kako su itekako opasan i neugodan protivnik.

"Kada pogledate roster Šibenke, sve vam je jasno. To je najiskusnija momčad u ligi s Vladovićem, Bašićem, Milekovićem, Dašićem plus mlade snage Nakić i ostali, ali rekao sam igračima da mi moramo gledati sebe, prezentirati našu košarku. Moramo raditi veliki pritisak na njihovu prednju liniju, imamo undersized bekove i na svakog zbog toga moramo ići s tim pritiskom i tako pokušati nešto ušićariti."

I uoči ovog dvoboja Kraljević ima problema s kadrom.

"Jukić je ozlijeđen, a ozljedu je zaradio još u prošli četvrtak. Dok je mogao u Sinju je bio sjajan. Ozlijeđen je i Popić koji ima rupturu mišića kvadricepsa i neće ga biti još neko vrijeme. Edi Jurjević osjeća leđa", istaknuo je Kraljević.

Šibenčani jesu u statusu favorita, ali Miro Jurić sbjestan je kako nema laganog ulaska u susret jer domaćin na svom parketu može stvoriti dosta problema.

"Čeka nas teška utakmica, znamo snagu domaćina, to je iskusna ekipa sa šest-sedam igrača koji su prošli puno toga u karijeri te odigrali puno velikih i jakih utakmica. Ako ne uđemo maksimalno ozbiljno i agresivno od početka, imat ćemo velikih problema. Međutim vjerujem da možemo i hoćemo te se nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ne treba sada prognozirati neke rezultate, ali mogu reći da ćemo ući u susret maksimalno i s punim respektom. Ozljede nam i dalje diktiraju slaganje ekipe i nadam se samo da će ovi koji su pod upitnikom za ovu utakmicu, uspjeti se oporaviti", ističe Jurić za Sportnet.

HT Premijer liga, drugo kolo;

Vrijednosnice Osijek - Hermes
Zabok - Split
Gorica - Alkar
Sonik Puntamika - GKK Šibenka
Škrljevo - Dubrava

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!