Košarka

Tko će ostati stopostotan, a tko neće? Alkar traži šansu kod Gorice, Split gostuje kod Zaboka

Petar Jenjić • subota, 05.10.2019.
Tko će ostati stopostotan, a tko neće? Alkar traži šansu kod Gorice, Split gostuje kod Zaboka
Foto: Martina Japundžić

Danas će se odigrati još četiri utakmice drugog kola HT Premijer lige. Vrijednosnice Osijek domaćin su Hermes Analitici, dok će novu pobjedu tražiti Split kod Zaboka. Alkar će gostovati kod Gorice, a Dubrava Furnir ide na noge Škrljevu...

Zabok je u prvom kolu upisao uvjerljivu pobjedu protiv Dubrave, a sada će tražiti i drugu. Od 17 sati bit će domaćin Splitu koji je u prvom kolu bio bolji od Gorice. Trener Splita Ante Grgurević kazao je u najavi da je Zabok promijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu, a kod kuće igra nešto drugačije nego u gostima.

"Sigurno nisu iskusniji kao prošlu sezonu i uvijek kad se s njima igra u gostima to je teška utakmica. Znamo da neće biti lako, ali idemo na pobjedu. Tražit ćemo svoju šansu, utakmica nosi svoje, predvidite jedno, dogodi se drugo, no morate imati osnovnu vodilju koja vas treba voditi i držati u vremenu rezultatske krize. Kod kuće igraju drugačije nego vani i na to moramo biti spremni odgovoriti."

Vrijednosnice Osijek igraju prvu domaću prvenstvenu utakmicu. Na startu Alpe Adria Cupa poražene su od Slunete Ustija, a na startu HT Premijer lige na gostovanju kod Cibone. Ipak, Lovre Bašić istaknuo je kako su obje utakmice tijesno izgubljene te da je momčad bila u skraćenoj rotaciji zbog ozljede Lovre Buljevića.

Brokeri će definitivno biti puno opasniji i konkurentniji za osvajanje bodova u sljedećim utakmicama, a prva prilika stiže danas protiv Hermesa koji je u prvom kolu izgubio na gostovanju kod Šibenke.

Utakmica se igra od 17 sati, a sat vremena kasnije počet će susret u Gorici gdje će istoimeni domaćin ugostiti Alkar. Sinjani su u prvom kolu napravili veliki preokret protiv Sonik Puntamike te pokazali dobru fizičku pripremljenost.

Sada im slijedi puno veći izazov, gostovanje kod momčadi koja je u prvom kolu odigrala vrlo dobro, ali ipak izgubila na Gripama od Splita. Susret je najavio kapetan Alkara Hrvoje Vučić u razgovoru za Feratu.

"Odradili smo odličnu pripremu za susret, svi smo spremni i to je najvažnije. Pobjeda protiv Sonika velik nam je vjetar u leđa. Imamo sada dobru situaciju jer smo skinuli s leđa to breme prve pobjede. Gorica je super jaka momčad koja napada poziciju u TOP 4, favorit je, ali mi ne dolazimo s bijelom zastavom i idemo se boriti koliko možemo. Odigrat ćemo najbolje što znamo i vrebati eventualnu priliku za iznenađenje, tu nema dileme."

Dubrava Furnir je u novu sezonu ušla porazom od Zaboka, a sada je pred njom gostovanje kod Škrljeva koje je u prvom kolu glatko poraženo od Zadra. Susret kreće od 19 sati.

Obje ekipe tražit će svoju prvu pobjedu, a susret je za Košarkaški savez Zagreba najavio nekadašnji igrač gostiju Marko Šarac koji ove sezone igra za Dubravu.

"Svjesni smo da protiv Zaboka naša igra u obrani nije bila prava. Bila je to prva utakmica u kojoj se osjetila i neuigranost jer nismo svi bili od početka priprema. Mislim da smo ovaj tjedan postavili neke malo bolje principe u obrani. Moramo podignuti agresivnost i vjerujem da će se to već vidjeti u ovoj utakmici. Škrljevo ove sezone ima veće ambicije, a rekao bih i malo bolju momčad. Njihova prva utakmica protiv Zadra nije pokazala njihovu stvarnu vrijednost. Izgubili smo i mi i oni pa će ovaj susret biti puno zanimljiviji jer obje će momčadi ići na pobjedu."

Raspored:
Vrijednosnice Osijek - Hermes (17h)
Zabok - Split (17h)
Gorica - Alkar (18h)
Sonik Puntamika - GKK Šibenka (19h)
Škrljevo - Dubrava (19h)

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!