Nogomet

Burić: "Netko može i nakon današnje utakmice nešto izmisliti i reći da nije bilo igre"

Petar Jenjić • nedjelja, 06.10.2019.
Burić: "Netko može i nakon današnje utakmice nešto izmisliti i reći da nije bilo igre"
Foto: Pixsell

Nakon pobjede protiv Varaždina na susret se osvrnuo i trener Damir Burić koji je bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi, ali i da su susret mogli privesti mirnije i ranije prema kraju da realizacija nije bila slaba...

Trener Hajduka Damir Burić bio je zadovoljan viđenim od svoje momčadi u pobjedi protiv Varaždina od 2:0, iako je istaknuo kako realizacija nije bila na nivou.

"Danas smo vidjeli ekipu koja je htjela, željela i realizirala domaću pobjedu. Nije to tako lako kako je na terenu za nekoga djelovalo. Varaždin je neugodna i dobra momčad, momci su danas dobro realizirali obranu i napad. Mogli smo vidjeti dosta šansi kroz igru, dominaciju i kreaciju. Šteta što realizacija nije bila na razini. Ta niz vuče nam se kroz puno utakmica i tako bismo mogli susret privesti kraju puno ranije i mirnije. Momci su pod pritiskom želje za prvim mjestom. Sve u svemu, može se reći: "Bravo momci, zaslužili ste pobjedu. Idemo sada još više raditi."

Bilo je dosta kritika nakon remija u Puli, ali Burić ističe da su prema sebi uvijek takvi.

"Najvažnije je da se stvari pravilno analiziraju. Jako smo kritični prema sebi, no isto moramo znati jesu li kritike zlonamjerne ili dobronamjerne. Netko može i nakon današnje utakmice nešto izmisliti i reći da nije bilo igre. Imamo neke druge pokazatelje. Protiv Intera smo imali puno prilika i pet igrača u momčadi kola, a bilo je kritika da smo loši. Sada moramo držati ovu razinu i kvalitetu igre, ako se šanse stvaraju postoji i dalje kreacija."

"Vidjeli smo dosta stvari. Što se tiče vertikalne igre i kreiranja situacija, dosta smo bolji. Recimo, izlazaka pred golmana bilo je dosta i šteta je što nisu okrunjeni golom. Vidimo da smo na dobrom putu, da igrači žele. Pravo je čudo što Mijo nije dao gol jer takve situacije zabija zatvorenih očiju, no dogodi se takav dan. Sve igrače vrednujemo i ovakvim načinom rada oni su na pravom putu. Vidim kod njih pravu reakciju i to mi je vodilja. Ima puno posla ispred nas, imamo dosta za poraditi na nekim stvarima i podizanju fizičke spreme", nastavio je Burić.

Trener Hajduka ističe da zna koliko mogu i da su odigrali dosta dobrih utakmica.

"Nakon izgubljene lopte idemo u reposjed i presing, takve stvari utječu na mirnoću. Međutim, vidim da je momcima tako drago igrati i nastojat ćemo podići formu i nastaviti takvim ritmom i dalje. Mislim da smo odigrali dosta dobrih utakmica, ali dogode nam se susreti kao protiv Istre i tih pet minuta spavanja. Ne letimo, čvrsto smo na zemlji i znamo točno što možemo. Cijeli je fokus i koncentracija sad na utakmicu protiv Lokomotive."

FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!