Tenis

Mektić i Škugor nisu uspjeli, Mahut i Roger-Vasselin osvojili ATP u Tokiju

Jan Šneler • nedjelja, 06.10.2019.
Mektić i Škugor nisu uspjeli, Mahut i Roger-Vasselin osvojili ATP u Tokiju
Foto: Pixsell

U finalu ATP turnira u Tokiju u konkurenciji parova, hrvatski tenisači Nikola Mektić i Franko Škugor poraženi su od francuskog dvojca koji čine Nicolas Mahut i Edouard Roger-Vasselin...

Ulazak u finale ATP turnira u Tokiju već je bio sjajan za hrvatski dvojac Nikolu Mektića i Franka Škugora, ali nažalost nisu uspjeli svladati posljednju prepreku. U finalnom meču Nicolas Mahut i Edouard Roger-Vasselin bili su bolji te su nakon dva seta slavili.

Prvi set odlično je počeo za hrvatski par. U petom gemu došli su do breaka, poveli s 3:2 i odlično držali svoj servis. Tri puta su Francuzi zaprijetili, ali s 5:4 hrvatski tenisači došli su do prilike da serviraju za set. Nažalost, upravo u ključnom gemu su pokleknuli i dozvolili Francuzima da im oduzmu servis.

Problema je bilo pri vodstvu 6:5 Mahuta i Roger-Vasellina. Francuzi su imali 15:40, tri break prilike, ali nasreću hrvatski dvojac uspio je odvesti meč u 13. igru. U tie-breaku ponovno velika borba. Francuzi su imali vodstvo od 4:1, ali Mektić i Škugor nisu dozvolili da se značajnije odlijepe. Ipak, Mahut i Roger-Vasselin uspjeli su slomiti otpor hrvatskog para te sa 9:7 osvojiti 13. igru.

U drugom setu Francuzi su zasluženo došli do potvrde pobjede. Od početka seta imali su break lopte koje su Mektić i Škugor dobro spašavali, ali nisu mogli vječno. U trećem gemu su pokleknuli, Mahut i Roger-Vasselin brzo su poveli s 3:1 i čak imali nekoliko prilika da ranije riješe pitanje pobjednika. Ipak, hrvatski par izdržao je do kraja i sa 6:4 francuski par odnio je pobjedu.

ATP Tokio, parovi (m), finale:
Mektić/Škugor (HRV) - Mahut/Roger-Vasselin (FRA, 2) (7)6:7 4:6

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!