Tenis

Novo razočaranje za Marina Čilića i brzi oproštaj od turnira u Šangaju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.10.2019.
Novo razočaranje za Marina Čilića i brzi oproštaj od turnira u Šangaju
Foto: EPA

Marin Čilić kratko se zadržao na turniru u Šangaju. Odigrao je novi razočaravajući meč i vrlo brzo oprostio se od turnira, iz njega ga je ispratio Albert Ramos...

Tijekom cijele ove sezone Marin Čilić igrama niti ne podsjeća na one svoje najbolje dane. Iz tjedna u tjedan bilježi nove poraze, a u Šangaju je izgubio odmah na startu od Aberta Ramosa s dva puta po 6:4.

Čiliću definitivno nedostaje mečeva, nije u ritmu i to se osjeti na broju pogrešaka. Ovaj meč protiv Ramosa završio je s 30 winnera što uopće nije loš broj za meč u dva seta, ali je zato imao 36 neprisiljenih pogrešaka što je definitivno previše.

Prvi set izgubio je breakom u samoj njegovoj završnici. Kod 4:4 Ramos je stigao do 30:40 i prve break lopte za obojicu igrača u cijelom meču, Marin se nakratko spasio, ali odmah je stigla i druga break lopta koju Ramos koristi.

Nakon što je dobio prvi set sa 6:4, Španjolac je zaigrao s još više samopouzdanja u drugom setu. Čilić na njegovom servisu nije mogao naš ništa, sve više je žurio i nizao nevjerojatne pogreške, a u gemu s nizom krivih odluka i poteza, izgubio je servis za 4:3 i to je vodilo prema gubitku meča. U naredna dva Ramosova servis gema nije osvojio niti poen te je poražen sa 6:4, 6:4.

Marin je imao tek 47 posto ubačaja prvog servisa i u cijelom meču protiv Alberta Ramosa nije uspio doći niti do jedne break lopte.

ATP Šangaj, prvo kolo:
Albert Ramos (Španjolska) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!