Nogomet

Njemačka vodila, Argentina bez Messija stigla do izjednačenja u nastavku

Jan Šneler • srijeda, 09.10.2019.
Njemačka vodila, Argentina bez Messija stigla do izjednačenja u nastavku
Foto: EPA

U Dortmundu, na Signal Iduna Parku odigrana je prijateljska utakmica između Njemačke i Argentine koja je završila neodlučenim ishodom...

Ususret reprezentativnom tjednu na kojem će europske momčadi sudjelovati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo sljedeće godine, Njemačka je u Dortmundu ugostila Argentinu u prijateljskom srazu. Ako bismo podijelili susret na dva dijela, možemo reći kako je s pravom konačni rezultat neriješenih 2:2.

Njemačka je bila daleko bolja u prvom dijelu. Već u ranoj fazi susreta domaća reprezentacija došla je do velike prednosti. Prvo je u 16. minuti Serge Gnabry pogodio za vodstvo Njemačke, da bi par minuta kasnije isti igrač asistirao Kai Havertzu za vodstvo od 2:0. Nakon sjajne partije protiv Tottenhama, ovaj susret ponovno je pokazao kako je Gnabry u fenomenalnoj formi.

Konačni rezultat vjerojatno bi bio bitno drugačiji da je u 31. minuti Elf došao do trećeg pogotka, no prečka je spriječila odlični pokušaj Marcela Halstenberga. Dvije minute kasnije Argentina je imala sjajnu šansu, ali ovoga puta Rodrigo De Paul pogađa okvir gola.

U nastavku susreta nismo vidjeli puno promjena na početku, a Argentinci su uspjeli smanjiti zaostatak u 66. minuti. Pogodio je Lucas Alario koji je par minuta ranije ušao umjesto Paula Dybale. U 70. minuti Marc-Andre ter Stegen, koji je počeo od prve minute, sjajno brani pokušaj Leandra Pardesa, dok u 82. minuti njemačka obrana jedva uspijeva spriječiti drugi pogodak Alaria.

Bolja igra u nastavku se isplatila Argentincima koji su do izjednačenja stigli uz malo sreće. Udarac Lucasa Ocamposa promijenio je smjer, prevario njemačkog vratara i donio Argentincima veliki povratak. Čak i bez Lea Messija Argentinci pokazuju da se mogu nositi s najjačim sastavima. Jasno, treba istaknuti kako su i neki važni pojedinci u njemačkom sastavu ostali na klupi ili van zapisnika.

Germany - Argentina Rezultati uživo

Prijateljska utakmica:
Njemačka - Argentina 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!