Košarka

Budućnost i Cedevita Olimpija upisali nove poraze, skromni nastupi Hrvata

Matej Kačan • četvrtak, 10.10.2019.
Budućnost i Cedevita Olimpija upisali nove poraze, skromni nastupi Hrvata

Na rasporedu Eurokupa u srijedu je bilo devet susreta, a regionalni predstavnici Budućnost i Cedevita Olimpija nisu uspjeli ponoviti Partizanov uspjeh te su upisali poraze...

Skupinu A je pobjedom otvorio Monaco. Gosti iz Kneževine su u gostima kod Promitheasa vodili kroz gotovo cijeli susret, da bi pred kraj umalo sve prosuli. Ipak su izdržali te pišu pobjedu 77:74. Goste je s 19 poena predvodio Dylan Ellis, dok je kod Promitheasa prednjačio Octavius Ellis sa 17 ubačaja.

Andorra je gubila prvih deset minuta, a onda je ostatak uvjerljivo pripao domaćinima. Ulm je nakon prve četvrtine ostao nemoćan i upisao drugi poraz s uvjerljivih minus 19. Andorra je imala čak šest dvocifrenih igrača, a među njima se istaknuo Dejan Todorović s 15 poena. Kod Ulma nije bio dovoljan sjajni niti Willis s 22 koševa.

Virtus Saše Đorđevića nastavlja s uvjerljivim igrama. Gosti iz Maccabi Rishona su vodili u tek dva navrata i to s minimalnom razlikom. Virtus je tako sjajnim drugim poluvremenom došao do konačnih uvjerljivih 96:77. Kod bolonjskih domaćina sjajan je bio Gaines koji je ubacio 21 poen, a kod Rishona je prednjačio Alex Hamilton s 18 poena i s po četiri skoka i asistencije.

Grupu B je domaćom pobjedom u utorak otvorio Partizan, a danas je isto učinio Lokomotiv Kuban sa 77:63 protiv Reyer Venezije. Gosti iz Venecije vodili su tek minimalnom razlikom u prvoj četvrtini te zasluženo upisuju drugi poraz. Kuban je sredinom treće četvrtine otišao na preko deset razlike, a prednost su podebljali pred kraj susreta.

Kod Kubana je najbolji bio bivši NBA igrač Sam Dekker s 15 poena, a pratili su ga Cummings i Kulagin s po 14 poena. Kod Venecijanaca je prednjačio Austin Daye s 14 ubačaja.

Uvjerljivom posljednjom dionicom Limoges je kod kuće nadigrao Vilnius Rytas s 82:61. Napeto je bilo sve do posljednjih deset minuta kada Limoges goste ostavlja na tek sedam poena i diže prednost na konačnih +21 za pridruživanje društvu s jednom pobjedom u sredini grupe B.

Limoges je do pobjede povukao Semaj Christon s 19 poena uz osam dodavanja, a kod Rytasa je ispred ostalih bio Paco Cruz s 13 koševa.

Cedevita Olimpija Slavena Rimca nastavlja sa slabom europskom formom. U posljednjoj utakmici drugog kola grupe C vodili su i s preko deset razlike u trećoj četvrtini, ali su odigrali jednako groznu posljednju četvrtinu kao i njihove kolege iz Vilniusa.

Sa samo sedam postignutih poena prosuli su sve dobro iz treće dionice te u Ljubljanu odlaze s porazom od Uniks Kazana. Do pobjede ga je vodio sjajni Jamar Smith s 21 poenom i šest dodavanja, dok su kod Cedevite Olimpije jedini dvoznamenkasti bili Simonović s 13 i Boatright s 11 poena. Filip Krušlin je za 20 minuta postigao devet poena iz tri trice.

Oldenburg je vodio kroz gotovo cijelo prvo poluvrijeme, no Galatasaray je sjajnim serijama u drugoj i trećoj četvrtini ipak domaćom pobjedom otvorio drugo kolo u grupi D. Završilo je s na kraju prilično uvjerljivih 92:79 za domaćina. Kod Galatasaraya su prednjačili Zach Auguste s 18 poena uz šest skokova i četiri dodavanja te Aaron Harrison sa 17 poena i osam dodavanja. Kod Oldenburga je najbolji bio Paulding sa 17 poena.

U najneefikasnijoj utakmici drugog kola Unicaja je sa siromašnih 66:59 svladala Asseco Gdyniju. Gdynia je vodila tek u dva navrata, na početku utakmice te na startu drugog poluvremena, ali ipak gosti iz Malage pobjeđuju s prilično uvjerljivih sedam razlike s obzirom na količinu poena na utakmici. Kod Unicaje je izvrstan bio Deon Thompson s 21 poenom, dok je Phillip Greene s 18 poena bio najbolji kod poraženih domaćina.

Treći regionalni predstavnik, Budućnost iz Podgorice, također nije uspjela upisati pobjedu. U Morači je bolji bio Trento s devet razlike (77:68), iako je susret bio vrlo jednosmjeran. Momčad Slobodana Subotića vodila je kroz tek tri minute susreta pa je upisala zaslužen poraz.

James Blackmon je s 19 poena vodio Trento do pobjede, a kod Budućnosti prvo ime bio je Justin Cobbs. Ubacio je 19 koševa, a dodao je i osam asistencija. Bivši igrač Zagreba i Zadra Luka Božić ubacio je dva poena.

Eurokup, 2. kolo:
Promitheas - Monaco 74:77
Andorra - Ulm 87:78
Virtus Bologna - Maccabi Rishon 96:77
Lokomotiv Kuban - Venezia 77:63
Limoges - Vilnius Rytas 82:61
UNICS Kazan - Cedevita Olimpija 80:67
Galatasaray - Oldenburg 92:79
Asseco Gdynia - Unicaja 59:66
Budućnost - Trento 68:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!