Rukomet

Vujović: "Vidi se napredak, ali dok ne dođu pobjede, ja neću biti zadovoljan"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.10.2019.
Vujović: "Vidi se napredak, ali dok ne dođu pobjede, ja neću biti zadovoljan"
Foto: FaH

PPD Zagreb odigrao je dobru utakmicu u Flensburgu, ali svejedno je upisao poraz 20:17. Veselin Vujović na kraju je bio zadovoljan angažmanom svojih igrača, ali ne i ukupnim dojmom jer ga ne vesele porazi...

Veselin Vujović nakon susreta korektno je čestitao Nijemcima i poručio kako je njihova pobjeda zaslužena. Zagreb ima hendikep s izostancima i teško je protiv najboljih momčadi svijeta.

"Čestitam Flensburgu na zasluženoj pobjedi jer je bio bolja ekipa od nas. Ovo je bila izuzetno čvrsta utakmica s odličnim obrambenim segmentom kao i golmanima. Mi imamo peh što već duže vrijeme igramo bez glavnih igrača, kako se jedni oporave drugi se ozljede. Ali čestitam još jednom Flensburgu i želim mu sreću kako u Ligi prvaka tako i u domaćem prvenstvu", istaknuo je Vujović.

Vujović nije zadovoljan samom činjenicom da je Zagreb bio ravnopravan i stvorio velike probleme favoriziranom protivniku.

"Ovo je vrlo komplicirano razdoblje za nas, zbog broja ozlijeđenih i psihološkog stanja. Nekako mi se čini da napredujemo, ali priče o dobroj borbi nisu dovoljne da bih se osjetio zadovoljnim. Momci su stvarno igrali jako dobro, domaći trener Machulla nezadovoljan je sa samo zabijenih 20 golova u domaćoj dvorani, a nikako nije lako takvu momčad svesti na 20 golova, ali mi smo dali samo 17 i to je pokazatelj da mi još uvijek u napadu imamo taj problem. U normalnim okolnostima i kada sam prije bio trener Zagreba, kada god bi primili manje od 23 gola, mi smo pobijedili. Sada je situacija za nas dosta teška i komplicirana. Vidi se napredak, ali dok ne dođu pobjede, ja neću biti zadovoljan."

Napredak se vidi, ali Vujović će biti zadovoljan tek kada počne pobjeđivati.

"Igrači imaju veću želju i borbeniji su, momčadski duh je jači i s tim sam zadovoljan. Međutim nedostatak koncentracije kada se utakmica lomi i odlučnosti kod pojedinih igrača, to je ono čime sam nezadovoljan, nadam se da će i to s vremenom doći. Rekao sam već kako i najduži put kreće prvim korakom. Ona utakmica protiv Barce bila je katastrofa, utakmica protiv Rabotnika za nas je bila kao da igramo protiv PSG-a. Bilo je straha da i u Flensburgu ne budemo poniženi, ali smo ih pritisnuli i odigrali tijesnu utakmicu te se kod svih nas javlja entuzijazam i tako moramo nastaviti. U sljedećoj utakmici ne smijemo dozvoliti Pick Szegedu da se igra s nama, moramo na nož do kraja i nakon pauze koja slijedi te uz povratak ozlijeđenih, krenuti s optimizmom u utakmice koje su nam od velikog značaja, Celje, Elverum..."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!