Nogomet

Novi remi za Irsku, Gruzija došla do novog boda

Jan Šneler • subota, 12.10.2019.
Novi remi za Irsku, Gruzija došla do novog boda
Foto: EPA

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, Irska nije uspjela slaviti u Gruziji te si je zakomplicirala situaciju u borbi za europsku smotru...

U najavi ovog susreta rekli smo kako Irskoj treba pobjeda za nešto mirniji nastavak kvalifikacija. Irci drže prvo mjesto na tablici, no imaju i utakmicu više od Danske i dvije od Švicarske. S te dvije selekcije Irska još mora igrati do kraja te bez obzira na činjenicu što je još neporažena, Irska više nije favorit.

Irci u subotu nisu uspjeli svladati vrlo čvrste i borbene Gruzijce. Bila je to borba na sredini terena, prava taktička bitka u kojoj Gruzija nije djelovala kao pretjerano podređeni protivnik. Domaći su bili bolji u određenim segmentima utakmice, na kraju skupili čak 14 udaraca i mogli iznenaditi.

Georgia - Ireland Rezultati uživo

Ipak, dvije najbolje prilike imala je Irska. Prvo je nakon četiri minute John Egan pogodio okvir gola nakon slobodnog udarca, da bi u samom smiraju susreta Aaron Connolly lijepo prošao čuvare i izbio sam pred vratara, no pogodio je vanjski dio mreže.

Ništa još jasno nije gotovo za Irsku, još uvijek postoji šansa da se plasira na Euro, ali za to će morati pobijediti one najbolje. Uostalom, ako budemo pošteni, za nastup na Europskom prvenstvu i morate pobjeđivati one najbolje.

Georgia - Ireland Rezultati uživo

Europsko prvenstvo 2020., kvalifikacije:
Gruzija - Irska 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!