Automoto

Bottas slavio u Japanu za naslov Mercedesa koji je ušao u povijest

Jan Šneler • nedjelja, 13.10.2019.
Bottas slavio u Japanu za naslov Mercedesa koji je ušao u povijest
Foto: EPA

Na Velikoj nagradi Japana koja je ipak održana unatoč najavama o otkazu zbog tajfuna, slavio je Mercedesov Valtteri Bottas kojemu je to treća pobjeda ove sezone…

Dvojbe oko konstruktora više nema. Četiri utrke prije kraja Mercedes je osigurao novi naslov u poretku konstruktora. Što se tiče svjetskog prvaka, tu će se borba voditi između dvojice Mercedesovih vozača, Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa. Mercedes je tako ušao u povijest kao najbolja momčad od kada je Formule 1. Šestu godinu zaredom uzet će naslov u poretku konstruktora i vozača.

Finski vozač ipak se ne predaje i danas je na Suzuki slavio ispred Sebastiana Vettela i momčadskog kolege Hamiltona koji je završio na trećem mjestu. Utrka je bila uzbudljiva već od samog starta te je na početku, u 14. krugu, zbog sudara s Max Verstappenom, kiksao Ferrarijev Charles Leclerc. On je utrku zaključio na slabijem šestom mjestu s više od kruga zaostatka za pobjednikom.

Verstappen je pak morao zaključiti utrku nakon tog sudara. Ferrari nije uspio iskoristiti prve dvije pozicije nakon kvalifikacija i produžiti borbu za vodećim Hamiltonom. Treba istaknuti odlične rezultate Alexandera Albona i Carlosa Sainza Jr. koji su završili na četvrtom i petom mjestu.

Sljedeća utrka na rasporedu je za točno dva tjedna na Autodromu Hermanos Rodriguez u sklopu Velike nagrade Meksika.

Formula 1, Velika nagrada Japana:
1. Valtteri Bottas (Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Ferrari)
3. Lewis Hamilton (Mercedes)
4. Alexander Albon (Red Bull)
5. Carlos Sainz Jr. (McLaren)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!