Nogomet

Modrić: "Kada povedemo, igramo neku alibi igru i ne preuzimamo dovoljno rizika"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.10.2019.
Modrić: "Kada povedemo, igramo neku alibi igru i ne preuzimamo dovoljno rizika"
Foto: EPA

Luka Modrić zaradio je ozljedu u dvoboju protiv Walesa i neće ga neko vrijeme biti na travnjaku, a nada se kako nije riječ o nečem ozbiljnijem...

Nakon remija u Cardiffu protiv Walesa, Luka Modrić žalio je što Hrvatska nije uspjela doći do pobjede. Prilika nije bilo iako je Hrvatska bila dominantnija.

"Možda smo mogli i pobijediti. Kod tog njihovog gola mislim da je bio prekršaj. Poslije smo bili dominantnija ekipa iako nismo stvarali neke šanse, držimo sve u svojim rukama kod kuće, ako pobijedimo, idemo na Euro."

Protiv Slovaka neće biti Lovrena i Vide.

"Definitivno će biti hendikep, izbornik će sigurno naći druga rješenja i oni će ih dostojno zamijeniti."

Modrić je zaradio udarac koljenom u mišić i tek će vidjeti koliko je teška ozljeda.

"Koljenom me pogodio u mišić, nadam se da nije ništa ozbiljnije, ta kontuzija sada malo više bolji, ali ovih dana vidjet ćemo je li što teže, ali mislim da nije. Sada boli jer je još svježe."

Hrvatska je u Walesu htjela pobjedu, a tražit će je i protiv Slovačke.

"Nikad nismo igrali na bod, nismo ni u Cardiffu, došli smo s namjerom da pobijedimo, na žalost nismo uspjeli. Krenuli smo u utakmicu dobro, poslije je došao taj njihov gol koji je stigao iz faula, ali što je tu je. Na pobjedu ćemo igrati i protiv Slovačke, bez obzira što nam je bod dovoljan i tamo."

Hrvatska si je opet zakomplicirala situaciju, a Modrić je otvoreno poručio gdje je problem.

"Zakomplicirali smo, moglo je sve to već biti riješeno i šteta što i ovdje nismo dobili. Po meni smo bili bolja ekipa iako nismo odigrali neku fenomenalnu partiju. Imamo meč loptu kod nas i vjerujem da će to biti dovoljno."

"Povedemo i onda se malo opustimo, ne zabijemo taj drugi gol koji bi nas dodatno osnažio. Igramo neku alibi igru, ne preuzimamo dovoljno rizika da pokušamo riješiti utakmicu s još jednim golom kao što smo napravili u Slovačkoj i protiv Mađarske. Trebam pogledati malo bolje utakmice, ali iz prve ruke to mi se čini kao glavni problem."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!