Nogomet

Slaba predstava i poraz BiH, Španjolci izvukli remi, Norvežani drže Šveđane na drugom mjestu

Petar Jenjić • utorak, 15.10.2019.
Slaba predstava i poraz BiH, Španjolci izvukli remi, Norvežani drže Šveđane na drugom mjestu
Foto: EPA

Nogometaši Bosne i Hercegovine izgubili su gotovo pa sve šanse za plasman na Europsko prvenstvo, Španjolska je izvukla bod na gostovanju kod Švedske, za koju je "igrala" Norveška koja je u sudačkoj nadoknadi osvojila bod kod Rumunjske...

Skupina D

Gibraltar - Gruzija 2:3

Švicarska - Irska 2:0

Drama u skupini C se nastavlja, a danas je do važne pobjede stigla Švicarska koja je bila bolja od Irske s 2:0. S nova tri boda stigla je na samo jedan zaostatka iza današnjeg protivnika i Danske.

Švicarci su do vodstva stigli u 16. minuti kada je Mehmedi spustio loptu za Harisa Seferovića, a ovaj sjajnim udarcem s dvadesetak metara neobranjivo pogodio suprotni kut.

U samoj završnici susreta, u trećoj minuti nadoknade, Švicarci su potvrdili pobjedu nakon nespretnog autogola Shanea Duffyja.

Rezultati by SofaScore

Skupina F

Farski Otoci - Malta 1:0

Rumunjska - Norveška 1:1

Rumunji nisu uspjeli iskoristiti remi Švedske te skočiti na drugu poziciju. Kao što je bio slučaj i u toj utakmici, ovdje je pogodak također pao u samoj završnici, a postigli su ga Norvežani za 1:1.

Igrala se 62. minuta kada je domaćin poveo i to sjajnim udarcem Alexandrua Mitrite s dvadesetak metara.

Rumunji su pola sata uspjeli sačuvati prednost, ali nisu izdržali do kraja jer je u 92. Alexander Sorloth poentirao glavom nakon centaršuta.

Švedska - Španjolska 1:1

Važan bod osvojila je Furija na gostovanju kod Švedske, a do gola za 1:1 stigla je u drugoj minuti sudačke nadoknade. Današnjim remijem ostala je na pet bodova prednosti ispred današnjeg protivnika, dva kola prije kraja.

Šveđani su do vodstva stigli na početku drugog poluvremena kada je Marcus Berg nakon dvije obrane Davida De Gee uspio ugurati loptu glavom u gol.

Međutim, u drugoj minuti sudačke nadoknade Španjolska dolazi do poravnanja, a pogodio je Rodrigo.

Rezultati by SofaScore

Skupina G

Izrael - Latvija 3:1

U jedinoj utakmici skupine G, Izrael je na domaćem terenu svladao Latviju s 3:1 te tako ostao u šansama za drugo mjesto. Dva je puta poentirao Dabbur, a jednom Zahavi, dok je za goste strijelac bio Kamess. Sva četiri pogotka pala su u prvom poluvremenu.

Rezultati by SofaScore

Skupina J

Grčka - BiH 2:1

Gotovo pa sve šanse izgubila je Bosna i Hercegovina koja je odigrala slabu utakmicu protiv Grčke gdje je izgubila s 2:1. Sada je, dva kola prije kraja, na pet bodova zaostatka za Finskom koja u sljedećem kolu igra protiv Lihtenštajna.

Grci su poveli nakon pola sata igre nakon što je Vangelis Pavlidis lažnjakom izbacio Ermina Bičakčića te plasirao loptu u gol.

Samo pet minuta kasnije gosti dolaze do poravnanja. Ubacio je Sead Kolašinac, a Amer Gojak bio precizan te poentirao za 1:1.

Međutim, do preokreta gosti nisu uspjeli doći, a do kraja susreta primili su i drugi pogodak. Autogol je postigao Kovačević u 88. minuti.

Lihtenštajn - Italija 0:5

Kao što se i moglo očekivati, Italija je danas ostala na stopostotnom učinku te samo potvrdila prvu poziciju. S visokih 5:0 bila je bolja od Lihtenštajna.

Već nakon dvije minute igre Talijani su stigli do vodstva. Cristiano Biraghi uposlio je Federica Bernardeschija koji utrčava u kazneni prostor i udarce isprve neogranjivo trese mrežu.

Rezultat se nije mijenjao sve do drugog poluvremena, kada je Italija u razmaku od 70. do 83. minute postigla tri pogotka.

Prvo je nakon kornera glavom poentirao Andrea Belotti, a zatim nakon centaršuta, na isti način, pogodio je i Alessio Romagnoli.

Četvrtu loptu u mrežu Lihtenštajna poslao je Stephan El Shaarawy, da bi konačan rezultat svojim drugim golom postavio Belotti.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!