Košarka

Miličić i Gjergja krenuli u Ligu prvaka porazima, Krajina dobar u pobjedi Rige

Matej Kačan • utorak, 15.10.2019.
Miličić i Gjergja krenuli u Ligu prvaka porazima, Krajina dobar u pobjedi Rige

Krenulo je i natjecanje u Fibinoj Ligi prvaka, a u utorak je na rasporedu bilo osam susreta. Vrijedi izdvojiti poraze hrvatskih stručnjaka te jedinog regionalnog predstavnika koji je igrao u utorak...

U Izraelu je krenulo natjecanje u skupini A. Ludim preokretom u posljednje dvije minute gostujući Turk Telekom je svladao domaći Hapoel Holon. Hapoel je vodio sa sedam poena razlike dvije minute prije kraja, a onda gosti rade seriju 12-2 za preokret i konačnih 79:82.

Pobjednike je s 15 poena predvodio T.J. Campbell uz pratnju tri suigrača s po 13 poena, a kod domaćeg Hapoela 21 poen je postigao Malachi Richardson.

Hrvatski stručnjak Dario Gjergja i njegov Oostende poraženi su na gostovanju u Strasbourgu kojeg s klupe vodi francuski izbornik Vincent Collet s uvjerljivih 77:64. Oostende je vodio tek kroz drugu četvrtinu, a ostatak utakmice je u potpunosti uvjerljivo pripao domaćinima.

Strasbourg je do pobjede predvodio Grant s 15 poena uz izvrsnog Inglisa koji je uz 14 poena dodao sedam skokova. Kod Oostendea je prednjačio Shevon Thompson sa 16 poena.

Jedinu utakmicu večeri u skupini B u njemačkoj su Vechti odigrali domaćin RASTA te Anwil hrvatskog stručnjaka Igora Miličića. Presudna je bila sjajna posljednja četvrtina domaćina koja je Rastu odvela do pobjede od 89:76. Prvih 30 minuta je utakmica bila podjednaka, a posljednjih deset minuta Rasta je dobila s 27:14.

Kod domaćina je naprosto izvanredan bio Trevis Simpson s 30 poena, dok je kod Anwila Chris Dowe ubacio 18 poena uz osam skokova. Nesuđeno NBA pojačanje Zadra Tony Wroten postigao je 15 poena uz pet dodavanja.

Regionalni predstavnik u skupini C, Mornar iz Bara, svoje je natjecanje otvorio gostujućim porazom. Kroz većinu prvog poluvremena Mornar je vodio, u drugom dijelu se rezultat okrenuo, a u zadnjoj minuti dolazi do izjednačenja.

Ipak je domaća Riga utakmicu zaključila serijom 6:0 za konačnih 80:74. Rigu je s 24 poena uz sedam skokova i pet asistencija predvodio Lester Medford, a bivši centar Zadra Kristijan Krajina je za 27 minuta na terenu ubacio 13 poena uz sedam skokova. Kod Mornara su Pullen i Milko Bjelica ubacili po 18 poena, a Damir Markota postigao je tek četiri poena za 21 minutu na parketu.

Čupavo je bilo i u turskom Gaziantepu gdje je domaćin sa 64:70 poražen od gostujućeg Peristerija. Vodio je domaćin i s 15 koševa razlike u prvom dijelu, a Peristeri okreće u drugom poluvremenu te utakmica poprima neizvjestan karakter. Pet minuta prije kraja na semaforu je stajalo 61:63, a do kraja gosti rade seriju 7:3 te uzimaju vrijednu početnu pobjedu.

Pobjedničku momčad je s 15 poena predvodio bivši šuter Zadra Steven Gray s 15 poena, dok je kod domaćina prednjačio Drew Crawford sa 16 ubačaja.

Na toplim Tenerifima pao je Nižnji iz Novgoroda. Gosti iz Rusije očito nisu navikli na sunčanu i toplu klimu pa su gubili poprilično uvjerljivo kroz cijeli susret. Na kraju je završilo s pristojnih 81:67 za domaći Iberostar.

Kod domaćina je izvrstan bio Giorgi Shermandini s 24 poena uz devet skokova, dok je kod gostiju iz Novgoroda najbolji bio Darrlyn Willis sa 17 ubačaja uz devet skokova.

Skupinu D je domaćom pobjedom otvorio Neptunas. Momčad iz Litve bila je bolja od Brindisija s 81:71. Iako rezultat izgleda uvjerljiv bilo je čupavo za domaćine na kraju. Premda su vodili većinom susreta gosti su na samo dvije minute prije kraja bili na minus dva, ali onda domaćini serijom od 8:0 uz šest pogođenih bacanja privode susret kraju u svoju korist.

Domaćine je predvodio sjajni Deividas Gailius s 23 poena te po sedam skokova i asistencija, dok je Janavičius dodao 13 poena. Kod poraženih gostiju su prednjačili Banks s 11 te Campogrande te Thompson s po 10 koševa.

Pobjedu je upisao i Bešiktaš u gostima kod PAOK-a i to na nevjerojatan način. Pet minuta prije kraja PAOK je vodio s 60:55, a onda kreće sjajna gostujuća serija od 14:0 za zaključenje susreta s 69:60 za goste. Tako je najveće vodstvo Bešiktaša bilo i konačni rezultat s obzirom na to da su vodili s tek dva poena razlike krajem treće dionice.

Sjajan je kod Bešiktaša bio Toddrick Gotcher s 19 poena uz pet trica, a James McAdoo zabio je 12 poena uz sjajnih 11 skokova. Kod PAOK-a je prednjačio JeQuan Lewis s 19 poena.

FIBA Liga prvaka, prvo kolo:
Hapoel Holon - Turk Telekom 79:82
Strasbourg - Oostende 77:64
RASTA Vechta - Anwil 89:76
VEF Riga - Mornar Bar 80:74
Gaziantep - Peristeri 64:70
Iberostar Tenerife - Nižnji Novgorod 81:67
Neptunas - Brindisi 81:71
PAOK - Bešiktaš 60:69

FOTO: FMP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!