Nogomet

Prosinečki: "Nevjerojatno je da smo im prodali sve lopte i to bez pritiska"

Branimir Korać • srijeda, 16.10.2019.
Prosinečki: "Nevjerojatno je da smo im prodali sve lopte i to bez pritiska"
Foto: EPA

Robert Prosinečki već je bio na rubu odlaska s klupe Bosne i Hercegovine, a sada je u novim problemima nakon što je BiH odigrala jako loše u Grčkoj i prokockala šanse za odlazak na Europsko prvenstvo kroz skupinu.

Niti Robertu Prosinečkom nije jasno što se dogodilo u Grčkoj. BiH je odigrala jako lošu utakmicu.

"Griješili smo nevjerojatno puno, prodavali lopte, imali smo jako puno problema. Igrači koji su ušli nisu donijeli nikakav preokret, Grčka je bila bolja. Sada imamo taj baraž, ali prije toga još dvije utakmice."

Grci su jednostavno bili motiviraniji i više željeli pobjedu.

"Teško je reći zašto BiH nije bila motiviranija jer bi samim time bila u igri. S ovom pobjedom još bi mogli sanjati prolaz kroz grupu, ali nismo bili niti blizu niti na jednom nivou. Vrlo mi je čudno što su oni više željeli pobjedu. Oni su zasluženo pobijedili, a mi nismo dovoljno željeli i vjerovali."

Za Prosinečkog ovo nije novost, već je jednom bio na izlazu iz reprezentacije.

"Ja sam već jednom bio u problemu gdje mi je bilo nemoguće da ćemo izgubiti takvu utakmicu. Napravit će se analize i razgovarati o svemu. BiH nije bila na nivou, a ne znam zbog čega, posebno nakon Finske. Osobno ću sigurno porazgovarati s predsjednikom i svima pa ćemo vidjeti."

Kao jedan od razloga zašto je BiH izgledala loše u ovim kvalifikacijama, Prosinečki navodi i pehove.

"Imali smo dosta pehova kroz cijelo ovo vrijeme. Višća nije mogao, Kvržić je samo zaliječen, Pjanić bolestan već četiri dana. Možemo sa svima, ali ako nismo na razini, onda teško s ikim. Nevjerojatno je da smo im prodali sve lopte i to bez pritiska. Vjerujem da ima kvalitetnih igrača koji mogu odigrati jako dobro, a zašto se događa da nakon odlične utakmice odigramo ovakvu, teško mi je reći."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!