Rukomet

Hrvatski rukometaši upisali pet pobjeda i osvojili peto mjesto na Svjetskim igrama na pijesku

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 17.10.2019.
Hrvatski rukometaši upisali pet pobjeda i osvojili peto mjesto na Svjetskim igrama na pijesku

Prve ikada ANOC Svjetske igre na pijesku su iza naših seniora. Nakon osam uzbudljivih utakmica, hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku završila je svoj nastup na petom mjestu.

Svoj debitantski nastup na Igrama započeli su u petak, 11. listopada u grupi B. Prvi na rasporedu bio je dvoboj protiv reprezentacije Katra. Već prva utakmica dala je naslutiti zahtjevnost cijelog natjecanja kao i kvalitetu domaćina. Naposljetku, reprezentacija Katra odnijela je pobjedu nakon tri uzbudljiva seta. Istoga dana, naši su predstavnici imali novu šansu za osvajanje prvih bodova. Ovoga puta, izabranici Mladena Paradžika bili su u potpunosti koncentrirani na terenu te su bez većih teškoća svladali reprezentaciju Urugvaja 2:0 u setovima.

Dojmovi s otvaranja natjecanja nisu se stigli do kraja posložiti, jer su naše seniore već sljedećeg dana čekala dva važna dvoboja. U prvom susretu dana, naši su pjeskaši odmjerili snage s reprezentacijom Tunisa protiv koje su i slavili rezultatom 2:0. Pobjednički niz nastavljen je i u drugoj utakmici dana, kada je naša reprezentacija bila bolja od ekipe Španjolske 2:1.

Nedjelja, 13. listopada bila je rezervirana za posljednji dvoboj grupne faze. Reprezentacija Mađarske uspjela je prekinuti pobjednički niz naših seniora te je slavila rezultatom 2:0 u setovima. Nakon ukupno pet odigranih utakmica i tri upisane pobjede, hrvatska je reprezentacija zaključila grupnu fazu na trećem mjestu što je bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale. A ondje ih je čekao aktualni svjetski prvak, Brazil. U najzahtjevnijem dvoboju Igara, reprezentacija Brazila je ipak odnijela pobjedu nakon velike borbe u tri seta.

Budući da se nisu plasirali u polufinale i da nisu više bili u borbi za medalju, pred našim seniorima su bili susreti za plasman od 5. do 8. mjesta. Pobjeda protiv Australije 2:0 u prvom takvom susretu omogućila je hrvatskim predstavnicima još jednu utakmicu i borbu za peto mjesto.

U posljednjoj utakmici na prvim ANOC Svjetskim igrama na pijesku, naši su seniori svladali dobro poznate protivnike, reprezentaciju Mađarske 2:1 čime su zaključili svoj nastup na ovim Igrama.

Odličnim rezultatima postignutim na Europskom prvenstvu te Mediteranskim igrama na pijesku ovoga ljeta, hrvatska muška seniorska reprezentacija dodala je još jedno povijesno postignuće.

FOTO: bhc.com.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!