Tenis

Marin Čilić nije uspio: Rus Andrej Rubljov otišao u finale turnira u Moskvi

Branimir Korać • subota, 19.10.2019.
Marin Čilić nije uspio: Rus Andrej Rubljov otišao u finale turnira u Moskvi
Foto: EPA

Marin Čilić nije prošao u finale turnira u Moskvi. U polufinalu je poražen u dva seta od domaćeg igrača Andreja Rubljova koji je slavio sa 7:5, 6:4...

Nakon 14 mjeseci Marin Čilić plasirao se u polufinale na ATP Touru, ali nije uspio napraviti korak dalje. U polufinalu turnira u Moskvi za njega je koban bio Andrej Rubljov, mladi Rus koji je ove godine već jednom svladao Čilića.

U oba seta Marin je pao u završnici, u prvom setu imao je prednost i trebao je završiti set, ali nije izdržao, Rubljov ne napravio preokret i nakon toga nekako je i dominirao.

Marin je u početku igrao dobro, čak je i poveo s 5:3 u prvom setu te imao servis ta set i umjesto da to iskoristi i dođe do prednosti, izgubio je servis. Ne samo taj, već i sljedeći i onaj iza toga pa je Rubljov uzeo prvi set sa 7:5 i odmah poveo s 1:0 u drugom.

Činilo se da je Čilić u crnoj rupi i da bez povratka tone u poraz. Ipak, uspio je vratiti taj izgubljeni servis i vratiti se u set. U drugom setu jako se mučio sa svojim servisom, prvi servis mogao je ubaciti "samo slučajno", imao je samo jedan servis gem u kojem Rubljov nije imao break lopte, u dva se uspio spasiti da bi kod 4:4 ipak pao.

Tu je Rus stigao do 15:40, spasio je prvu break loptu, drugu nije i Rubljov je dobio servis za meč. On je to lakoćom riješio i sa 7:5, 6:4 otišao u finale.

Kao što je slavio u Miamiju, Rubljov je to napravio i ovdje te je otišao u borbu za titulu gdje će mu protivnik biti Adrian Mannarino.

Ovim polufinalom Marin je preskočio na ATP ljestvici Bornu Ćorića i došao do 22. mjesta. Razmak između Marina i Borne je svega pet bodova.

ATP Moskva, polufinale:
Andrej Rubljov (Rusija) - Marin Čilić (Hrvatska, 4) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!