Košarka

Sesvećani do prve pobjede, Ribola Kaštela do pobjede protiv "studenata"

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.10.2019.
Sesvećani do prve pobjede, Ribola Kaštela do pobjede protiv "studenata"

Odigrani su susreti trećeg kola Prve muške lige. Prvu pobjedu upisale su Sesvete i to u gostima kod Zapruđa...

Sesvećani su došli do prve pobjede slaveći u gostima kod Zapruđa sa 79:65. Zapruđe se nije najbolje snašlo, imalo je loš ulazak u utakmicu pa se uspjelo vratiti da bi onda uslijedio i loš ulazak u drugo poluvrijeme gdje je susret i definitivno riješen.

Kod Sesveta istaknuli su se Dario Papak s 19 poena, deset skokova i pet asistencija dok je Philip Babić dodao 16 poena i šest asistencija. Kod domaćina Niko Gril ubacio je 14 poena, a Ivan Penić 13 uz devet skokova.

Ribola Kaštela bilježi pobjedu u gostima kod Universitasa sa 76:67 u susretu u kojem su Kaštelani jako dobro krenuli, iskoristili šutersku neinspiraciju domaćina i rano visoko poveli. U nastavku susreta tadržali su prednost i glatko slavili.

Najbolji kod pobjednika bili su Ivan Rašetina sa 16 poena i deset skokova dok je FRano Marasović dodao 18 poena i šest skokova. Kod poraženih Viktor Šarić završio je sa 17 poena i 12 skokova, a Ivan Perasović dodao je 16 poena.

Samobor je stigao do nove pobjede, ovaj put protiv Dubrovnika 83:77. Dubrovčani su pružili dobar otpor, domaćin do samog kraja nije bio spokojan i završilo je tijesnom pobjedom Samobora.

Lovro Mandalinić bio je posebno raspoložen s 28 poena (7/11 trica) i sedam skokova, a Luka Žorić ispratio ga je s 19 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Kod Dubrovčana opet sjajni Petar Dubelj ubacio ej 26 poena uz šest skokova i šest ukradenih lopti dok je Ivan Vodopija dodao 15 poena i sedam skokova.

Jazine su slavile u gostima kod Cedevite Junior s 82:71. Snažna gostujuća startna petorka razbila je Cedevitu na startu drugog poluvremena i utišla do visoke pobjede.

Po 20 poena ubacili su Bruno Markulin i David Ušić, a Stipe Krstanović dodao je 18 poena, 13 skokova i šest osvojenih lopti. Kod Cedevite Matej Bošnjak ubacio je 21 poen uz osam skokova, a Renato Serdarušić dodao je 16 poena i osam skokova.

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrali su Bosco i Rudeš, a Bosco je proslavio pobjedu 77:72. Presudila je serija Bosca 11:0 u kojoj su domaćini preuzeli vodstvo i mirno priveli susret kraju.

Bosco su predvodili Luka Katura sa 17 poena, 11 skokova i osam asistencija te Mateo Vidović sa 17 poena. Kod gostiju Hrvoje Garafolić ubacio je 16 poena uz šest skokova, a Marko Jurič 13 poena uz deset skokova.

Vrlo jednostavno do pobjede je došla Pula 1981 koja je svladala Omiš s 81:54. Bila je to ujedno i najuvjerljivija pobjeda u ovom kolu. Samo u prvoj dionici gosti su držali priključak, a nakon toga sve je išlo u jednom smjeru.

Pulu su predvodili Matija Bilalović sa 16 poena i Patrick Wrencher s 13. Kod gostiju Mateo Zonjić ubacio je 16 poena, Luka Petrašić 13 poena uz osam asistencija.

Prva liga, drugo kolo:
Zapruđe - Sesvete 65:79
Universitas - Ribola Kaštela 67:76
Samobor - Dubrovnik 83:77
Cedevita Junior - Jazine Arbanasi 71:82
Bosco - Rudeš 77:72
Pula 1981 - Omiš Čagalj Tours 81:54

FOTO: KK Sesvete

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!