Košarka

Virtus upisao prvi poraz, Partizan došao do velikog slavlja

Matej Kačan • srijeda, 23.10.2019.
Virtus upisao prvi poraz, Partizan došao do velikog slavlja
Foto: FaH

U utorak su odigrane četiri utakmice četvrtog kola Eurokupa u skupinama A i B, a regionalni predstavnik Partizan je nad Kubanom upisao veliki trijumf. Vrijedi istaknuti i prvi poraz Virtusa iz Bologne te veliku seriju Venezije s kojom je preokrenula susret...

Skupina A

Dvije utakmice odigrane u skupini A zakomplicirale su situaciju u toj grupi te Monaco eventualnom pobjedom nad Ulmom može postati treća momčad s 3-1 omjerom.

Situaciju je zakomplicirao Promitheas iznenađujućom pobjedom nad Virtusom kod kuće. Domaćin je bolje krenuo u utakmicu, ali Virtus kroz drugu i treću četvrtinu radi seriju te vodi.

Egal je uz izmjene vodstva ostao do sedam minuta prije kraja utakmica, a onda Promitheas u pet minuta radi seriju 15:6 za konačnih 78:69 te rješava pitanje pobjednika za prvi poraz Virtusa u Eurokupu.

Virtus i dalje ostaje jedan od favorita natjecanja, a u porazu ih je predvodio Miloš Teodosić sa 17 poena uz po četiri skoka i asistencije. Langston Hall je kod Promitheasa bio najbolji sa 16 poena uz šest asistencija, a pridružio mu se Agravanis s 12 poena te trojica s po 11 ubačaja.

Manje rezultatski neizvjesnu i zanimljivu utakmicu su u Izraelu odigrali Maccabi Rishon i Andorra. Gosti su vodili kroz cijeli tijek utakmice, sjajnom su obranom limitirali domaćina na individualne eskapade te odlaze kući s uvjerljivih +19.

Zanimljivo, najbolji strijelci utakmice su bili iz redova Rishona. Alex Hamilton je postigao 21 poen, a Darryl Monroe Jr. je dodao 16 ubačaja uz sedam skokova, ali tu se Rishon zaustavio. Pet dvocifrenih igrača Andorre je ravnomjerno raspodijelilo zaduženja, a najveći teret je na sebe preuzeo Hannah s 13 poena te devet dodavanja. Jelinek je ubacio 15 poena.

Skupina B

Partizan je u svom Pioniru u sjajnoj utakmici svladao izvrsnu momčad Lokomotiva te s četiri pobjede u četiri utakmice čvrsto drži vodeće mjesto skupine B. Utakmica je krenula dosta izjednačeno, a u drugoj četvrtini se Partizan odvaja. Ipak Kalnietis i Cummings s dvije trice pred kraj prvog poluvremena vraćaju utakmicu u neizvjesne vode.

Lokomotiv je nastavio sa serijom u trećoj četvrtini, Dekker predvodi goste do 50:56 vodstva, ali istom mjerom uzvraća Gordić za 57:58 pred posljednju dionicu. Početkom četvrte četvrtine Partizan radi 11:3, a onda Cummings doslovno sam s osam poena u nizu opet vraća egal koji stoji do minute i pol prije kraja kad domaćini opet rade 8:0 za veliku pobjedu od 80:71 i euforiju u Pioniru.

Kod Partizana je najbolji bio Rashawn Thomas sa 16 poena, a ruku su dali Mosley, Zagorac i Jaramaz. Cummings i Dekker su postigli po 17 poena, a Alan Williams je dodao double-double s 15 ubačaja i deset skokova.

Reyer Venezia je nakon dva uvodna poraza upisala drugu pobjedu za redom, a u Italiji je pao francuski velikan Limoges. Gosti su puno bolje krenuli u susret te su nakon 22 minute igre vodili sa šest poena viška, a onda Reyer u sjajnih pet minuta radi suludu seriju od 20:0 te potpuno preokreće susret.

Tako je Venezia vodila s oko deset razlike do minutu i pol prije kraja, a onda opet Limoges preko Christona i Conklina radi 6:0 i približava se na četiri poena zaostatka. Ipak su domaćini s četiri poena u nizu mirno priveli utakmicu kraju za konačnih 93:85.

U sjajnoj i vrlo efikasnoj utakmici čak su trojica igrača dohvatila 20 poena, a kod pobjednika su to učinili Michael Bramos i Austin Daye. Obojica su uhvatili i po sedam skokova. Kod Limogesa je Conklin s 26 poena bilo usamljen kao prvi strijelac susreta.

Eurokup, četvrto kolo:
Promitheas - Virtus Bologna 78:69
Maccabi Rishon - Andorra 67:86
Partizan - Lokomotiv Kuban 80:71
Reyer Venezia - Limoges 93:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!