Košarka

Iskustvo prevagnulo na NBA otvaranju: Aktualni prvaci nadvisili mladost Pelicansa nakon produžetka

Matej Kačan • srijeda, 23.10.2019.
Iskustvo prevagnulo na NBA otvaranju: Aktualni prvaci nadvisili mladost Pelicansa nakon produžetka
Foto: EPA

Novu, 74. po redu NBA sezonu u Kanadi su otvorili aktualni prvaci Toronto Raptorsi te New Orleans Pelicansi. U sjajnoj i zanimljivoj utakmici Raptorsi su nakon produžetka bili bolji sa 130:122...

Napokon je krenulo. U Kanadi je startala nova NBA sezona i to susretom Toronto Raptorsa i New Orleans Pelicansa. Raptorsi su kao aktualni prvaci ostali bez glavnog igrača, Kawhija Leonarda, a Pelicansi imaju novu mladu zvijezdu, Ziona Williamsona koji će zbog ozljede propustiti nekoliko tjedana.

Za Raptorse je, naravno, upriličena svečanost dodjele šampionskog prstenja, a da slavljeničku atmosferu ne pokvare gosti pobrinuo se idealan spoj mlade energije i veteranske mirnoće na bekovima.

Utakmica je krenula poprilično sadržajno i u brzom ritmu. Mladost Pelicansa je gurala jak tempo i s tim su veterani Raptorsa imali dosta problema na početku pa već u četvrtoj minuti imamo +11 na Pelse nakon tri vezane trice Redicka, Ingrama i Balla. Brzo Raptorsi odgovaraju, Siakam i VanVleet čine svoju seriju od 11:0 te je već prva četvrtina dobar pokazatelj smjera u kojem će utakmica ići.

Igralo se jako brzo, na velik broj poena i u serijama, a druga četvrtina pripada Pelicansima ponajviše radi vrlo raspoloženog Ingrama i pomoći s klupe u vidu Harta i Mellija. Na poluvrijeme se odlazi s 56:61 za goste.

U trećoj četvrtini Raptorsi opet okreću rezultat na svoju stranu, a egal će se zadržati do kraja utakmice te niti jedna ekipa neće voditi dugo u komadu niti s preko deset poena razlike. Tek su pet minuta prije kraja Pelicansi imali šest poena razlike, ali Siakam, Lowry i VanVleet s jedne, a Hart i Redick s druge strane dovode utakmicu do izjednačenog rezultata na kraju 48 minuta. Na semaforu je stajalo 117:117.

Prve tri minute produžetka igrale su se koš za koš te je u tom periodu rezultat bio 122:122, a onda Lowry s bacanjima i tricom te VanVleet s tricom rade 8:0 za 130:122 i pobjedu aktualnih šampiona na otvaranju sezone. Ako se po jutru dan poznaje čeka nas sjajna sezona jer utakmica otvaranja bila je stvarno sjajna predstava puna preokreta i neizvjesnosti između momčadi kojom dominira mladost i one koja se oslanja na veteransko vodstvo.

Ovaj put prevagnulo je iskustvo pobjeđivanja, a Raptorse su s po 34 poena predvodili Siakam i VanVleet. Potonji je dodao pet skokova i sedam dodavanja, a Siakam je uhvatio čak 18 skokova. 22 poena uz ključne ubačaje u posljednjoj dionici i produžetku dodao je Lowry. Kod Pelicansa je s 22 poena te po pet skokova i asistencija prednjačio Ingram, a 16 poena je dao iskusni Redick.

NBA liga, prva večer:
Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 130:122 (117:117)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!