Rukomet

Oslabljena Hrvatska odigrala jako dobru utakmicu i remizirala s Njemicama

Branimir Korać • srijeda, 23.10.2019.
Oslabljena Hrvatska odigrala jako dobru utakmicu i remizirala s Njemicama
Foto: FaH

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u zagrebačkoj Areni je ugostila Njemačku i upisala remi 21:21. Izbornik Nenad Šoštarić može biti zadovoljan prikazanim, Hrvatska je protiv jakog protivnika ostala neporažena...

Odmah nakon što je potvrđeno kako igračice Podravke Vegete neće sudjelovati u dvobojima protiv Njemačke, bilo je jasno kako će to biti jako težak posao za izabranice Nenada Šoštarića, posebno jer je Njemačka u kvalitetnom sastavu.

Međutim, Hrvatska je odigrala jako dobru utakmicu, posebno u završnici kada je obrana funkcionirala odlično, a Njemice bile bez prave ideje kako doći do pogotka.

Šoštarić je radio s onim što je imao i pokazao je kako ima potencijala i među onim igračica koje nisu bile u prvom planu.

Njemice su u Areni uglavnom bile u vodstvu, kako je krenulo, činilo se da bi ipak mogle glatko slaviti kada su povele s 9:5 sredinom prvog dijela.

Međutim Hrvatska se uspjela serijom 3:0 približiti na samo gol zaostatka i na odmor se otišlo vodstvom Njemačke 12:11.

U drugom dijelu Njemačka se još jednom odvojila. 15 minuta prije kraja vodila je 20:16, ali do kraja postigla je samo jedan gol, Hrvatska je poravnala u završnici golom Kristine Prkačin za 21:21 što je bio konačan rezultat.

Sjajna je bila Tea Pijević koja je upisala 15 obrana, a po četiri gola postigle su Dora Kalaus i Ivana Dežić.

Kod Njemačke Emily Bölk postigla je pet golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!