Nogomet

Bjelica: "Obećao sam da ćemo biti konkurentni, da ćemo osvajati bodove i da nas nitko neće lako poraziti"

Petar Jenjić • srijeda, 23.10.2019.
Bjelica: "Obećao sam da ćemo biti konkurentni, da ćemo osvajati bodove i da nas nitko neće lako poraziti"
Foto: FaH

Trener Dinama Nenad Bjelica osvrnuo se ponovno na utakmicu protiv Šahtara, najavio novu utakmicu Lige prvaka protiv istog protivnika te pohvalio Arijana Ademija, koji je ponovno igrao pod blokadom, te Mislava Oršića i Danija Olma...

Dan nakon remija protiv Šahtara s novinarima je razgovarao trener Dinama Nenad Bjelica koji je istaknuo da su zadovoljni bodom, ali da je ponovno bilo problema s efikasnošću.

"Ovo je jako važan bod. Istina je da smo odigrali bolje od njih, osim golova nisu nam stvorili pravu šansu. Teško je igrati protiv takve momčadi i držati razinu koncentracije svih 90 minuta. Kad oni igraju, to izgleda kao futsal, strašno su spretni u malom prostoru. Ako pustiš sve te silne Brazilce da rade što god hoće, onda je teško, kad im stalno pušeš za vratom onda je i teže. Zadovoljni smo bodom, a najviše predstavom i načinom na koji smo se suprotstavili protivniku. Malo smo bili neefikasni u nekim situacijama, a da je odlučivalo o prolasku bili bismo tužni."

"Četiri boda svi bismo potpisali. Obećao sam da ćemo biti konkurentni u Ligi prvaka, da ćemo osvajati bodove i da nas nitko neće lako poraziti. Igrači, moji suradnici i ja smo ispunili obećanje. Radimo ono za ono što smo i najavili, uz pomoć ljudi u klubu i navijača", nastavio je Bjelica.

Za dva tjedna igra se četvrto kolo protiv istog protivnika. Maksimir će biti do kraja ispunjen, a Dinamo će tražiti pobjedu koja bi ga dovela na korak do prolaska skupine.

"U Zagrebu ćemo igrati slično kao i u Harkivu. Znamo da ćemo za pobjedu morati biti i malo bolji nego tamo. Sigurno je da nećemo kalkulirati i igrati na bod. Kod mene toga nema, idemo na pobjedu pred punim stadionom. Uvijek moje ekipe idu na pobjedu. Nekada igramo više napadački, nekad malo defenzivnije, ali na početku utakmice misao je uvijek ista. Ide se na pobjedu. I ako pobijedimo neće biti kraj, još će se igrati dva kola i to neće biti odlučujuća utakmica. Ali pred punim Maksimirom, nastojat ćemo pobijediti i da ćemo još podići razinu naše igre."

Dinamo nije otpisao niti utakmicu protiv Manchester Cityja kao mjesto gdje može do bodova.

"Nismo otpisali bodove niti u posljednjem kolu protiv Manchester Cityja u Maksimiru. Tada će oni osigurati prvo mjesto i mi ćemo pred punim stadionom nešto pokušati napraviti. I iz te utakmice nešto računamo. City izgleda sjajno i vjerujemo da možemo dobiti sve utakmice do Maksimira."

Osvrnuo se Bjelica nakon toga i na svoje igrače, Arijana Ademija i Mislava Oršića.

"Nije prvi puta da je Ademi igrao u takvom stanju. Dosta puta do sada stisnuo je zube i igrao pod blokadom. Istinski je lider ove ekipe i pravi kapetan. Mislav je samo potvdio ono što potvrđuje otkako je stigao u Dinamo, otkako sam tu najbolji je strijelac. Sada je i u reprezentaciji, izbornik ga prati i ne sumnjam da će dobiti priliku."

Dodatno je spomenuto i Danija Olma za kojeg ima samo riječi hvale.

"Ne smijem reći sve što mislim o Olmu jer bi se njegov tata naljutio na mene. Možemo vidjeti koliko je Olmo na višoj razini nego Felix, a jako dobro znamo za koliko je novca prodan u Atletico Madrid. Nema limita, sve se radi o tome koliko vjeruješ u sebe. Jako vjeruje u sebe i cijela momčad vjeruje u njega te se nadam da će u budućnosti igrati u najjačim ligama Europe", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!