Košarka

Brescia odigrala povijesno lošu utakmicu, Cedevita Olimpija i Budućnost upisali poraze

Matej Kačan • srijeda, 23.10.2019.
Brescia odigrala povijesno lošu utakmicu, Cedevita Olimpija i Budućnost upisali poraze

S osam utakmica završeno je četvrto kolo Eurokupa. Regionalni predstavnici Cedevita Olimpija i Budućnost su upisali poraze, a raritetna je partija Brescie koja je u 40 minuta košarke uspjela ubaciti tek 35 poena...

Grupa A

Kao što smo sinoć i najavili, Monaco se očekivanom pobjedom nad Ulmom s omjerom 3-1 izjednačio s Virtusom i Promitheasom na vrhu skupine A. Iako 82:65 govori o uvjerljivoj pobjedi kluba iz Kneževine, tijek utakmice priča drugu priču.

Ulm je vodio kroz prvu 21 minutu, a Monaco je tek velikom serijom pred sam kraj utakmice uspio slomiti goste za na kraju uvjerljivu pobjedu. Ključna je bila 15:0 serija koja je Monaco iz 58:60 zaostatka dovela do 73:60 vodstva.

Monaco su prevodili Ennis s 18 te O'Brien sa 16 poena, a kod Ulma je Hayes ubacio 15 koševa.

Grupa B

Četvrto kolo u grupi B je domaćom 91:81 pobjedom nad Rytasom zaključio Tofas koji se tako priključio društvu klubova s omjerom 2-2 iza vodećeg Partizana. Rytas ovim porazom zajedno s Limogesom ima omjer 1-3.

Utakmica je kroz prvih 30 minuta bila vrlo izjednačena uz mala vodstva i česte promjene istih, a prijelomni period je bila 13:3 serija domaćina na otvaranju posljednje dionice. Rytas se do kraja utakmice nije uspio vratiti u egal te Tofas pobjeđuje s deset poena razlike.

Kod Tofasa je najbolji bio Devin Williams sa 16 poena i 10 skokova, a 14 poena je zabio Yasar. Rytas je predvodio Holloway s 20 poena, a 17 koševa je dodao Pako Cruz.

Grupa C

UNICS je 86:74 domaćom pobjedom nad Joventutom upisao treći trijumf u četiri utakmice te je na vrhu tablice u skupini C. Gosti su vodili tek u dva kratka navrata u trećoj četvrtini, ali je UNICS serijom 10:2 završio prvu četvrtinu, a ostatak je protekao u istom tonu.

U posljednjoj četvrtini razlika je dostigla maksimalnih 20 razlike, a do kraja je Joventut tek uspio smanjiti do 12 razlike. Kod UNICSA je sjajan bio Errick McCollum s 32 poena, a kod Joventuta su prednjačili Slovenci Prepelič s 22 te Omić s 20 poena te 13 skokova.

Brescia i Darušafaka su odigrali utakmicu koja mora biti povijesna po nečem. Naime, Darušafaka je pobijedila s 35:61. Da, dobro ste pročitali, Brescia jeza 40minuta zabila 35 poena.

Umjesto tijeka utakmice ovdje ćemo učiniti nešto drugačije, stavit ćemo nekoliko statističkih podataka. Brescia je na koš Darušafake pucala 59 puta, što nije ekstremno malo. Ono što je ekstremno je šut iz igre od 20% (12 ubačaja iz igre), od čega na tricu otpada 19% (5/26), a na dvicu 21% (7/33). Još više zapanjuje da je usprkos tome Brescia imala više asistencija od Darušafake (7:4), a u jednoj minuti u drugoj četvrtini je uspjela imati i seriju od 8:0.

Dakle, u ostalih 39 minuta domaćin je postigao tek 27 poena, a ako izuzmemo drugu četvrtinu Brescia je u 30 minuta zabila 20 poena. Između prvog ubačaja Abassa za 2:0 domaćina i drugog ubačaja istog igrača za 5:8 prošlo je ni više ni manje nego šest minuta košarke. Stvarno raritetno.

Bilo kako bilo, Darušafaka je upisala treću pobjedu, a najefikasniji je bio Bonzie Colson s 21 poenom te 12 skokova. Kod Brescie je jedini dvocifren bio gore spomenuti Abass s 12 poena.

Posljednju utakmicu četvrtog kola u istoj skupini je Cedevita Olimpija izgubila od Nanterrea u svojoj dvorani. Gosti su igrali bolje te su vodili kroz gotovo cijeli susret, a Cedevita je tek sredinom posljednje četvrtine preko Hopkinsa i Boatrighta uz pomoć Simonovića došla do vodstva.

Ipak je Butterfield sa sedam poena u završnici osigurao zasluženu pobjedu za Nanterre. Momčad Slavena Rimca tako je na dnu skupine C bez pobjede, dok je Nanterre na omjeru 2-2.

Kod Nanterrea je Moore ubacio 25, a 20 je dodao Cordinier. Kod slovenske momčadi je prednjačio Simonović s 21 ubačajem uz 19 poena Miller-McIntyrea. Filip Krušlin je postigao dva poena uz isto toliko skokova i ukradenih lopti.

Grupa D

Podgorička Budućnost je u Istanbulu imala sjajnu šansu za iznenađenje u gostima, ali je ipak doživjela poraz od Galatasaraya u produžetku s 84:83. Utakmica u Turskoj je po svemu bila izjednačena, bilo je čak 18 promjena vodstva, a niti jedna momčad nije vodila s više od osam poena razlike bez obzira na ukupno solidan broj koševa.

Budućnost je najbolji period imala kroz sredinu utakmice kada je vodila desetak minuta, ali je do kraja regularnog dijela pala u rezultatski zaostatak i bila je potrebna trica Cobbsa za 76:76 i izboren produžetak.

Igrači koje nakon smjene Slobodana Subotića vodi njegov bivši pomoćnik Petar Mijović nisu se raspali u produžetku, štoviše utakmicu je riješio tek ubačaj Whittingtona za 84:83 i minimalnu pobjedu turske ekipe.

Galatasaray je predvodio Whittington s 20 poena te devet skokova, a 18 poena uz osam uhvaćenih lopti je dodao Zach Auguste. Kod Budućnosti su po 20 poena već poslovično ubacili Cobbs i Bamforth, a Luka Božić je postigao pet poena te šest skokova za 15 minuta na parketu.

Asseco Gdynia je u gostima kod Trenta upisala svoju treću pobjedu s 80:91, dok je Trento pao na polovičan omjer. Domaćini iz Italije su odigrali jednu poprilično slabu partiju te su gubili s čak 23 razlike sredinom treće četvrtine, da bi se na kraju razlika zaustavila na 11 poena razlike za goste.

Emelogu je ubacio 17 poena za pobjednike, a pratio ga je Hammonds s 15 poena. Trento je vukao Knox s 21 poenom te čak 14 skokova, a Gentile je ubacio 16 poena.

Oldenburg je priredio pravo iznenađenje kod kuće s 91:78 pobjedom nad Unicajom iz Malage. Ovo je za Oldenburg prva pobjeda, a za Unicaju prvi eurokupaški poraz. Unicaja je odigrala slabu partiju, vodila je tek desetak minuta u prvom poluvremenu s malom prednošću, a ostatak je uvjerljivo pripao Oldenburgu.

Vodili su domaćini i s 22 razlike sredinom posljednje dionice, ali Unicaja serijom 10:0 ipak smanjuje razliku na prihvatljivih, ali nedovoljnih 13 poena zaostatka. Braydon Hobbs je predvodio pobjednike s 18 poena, a 14 je dodao Sears. Kod Unicaje je bilo dosta podjednakih igrača, a najviše je zabio Adams s 14 poena.

Eurokup, četvrto kolo:
Monaco - Ulm 82:65
Tofaš - Vilnius Rytas 91:81
Uniks Kazan - Joventut 86:74
Brescia - Darušafaka 35:61
Cedevita Olimpija - Nanterre 87:93
Galatasaray - Budućnost 84:83 (76:76)
Trento - Asseco Gdynia 80:91
Oldenburg - Unicaja 91:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!