Tenis

Borna Gojo u dva tijesna seta do četvrtfinala u Liuzhouu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.10.2019.
Borna Gojo u dva tijesna seta do četvrtfinala u Liuzhouu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski tenisač Borna Gojo prošao je u četvrtfinale Challengera u Liuzhouu. U osmini finala svladao je Christophera Eubanksa u dva tijesna seta...

Nakon što je Christopher Eubanks u drugom kolu svladao Mateja Šabanova, nije uspio svladati i drugog Hrvata. Borna Gojo bio je bolji u dva tijesna seta sa 7:6, 7:5.

Gojo nastavlja s vrlo dobrim nastupima i ako prođe i u polufinale, vratit će se među 300 najboljih igrača svijeta. Pobjedom protiv Eubanksa osigurao je novi napredak za nekih 15-ak mjesta.

Gojo je prvi set uzeo u tie-breaku i to nakon što je spasio dvije vezane set lopte kod 6:5. Uveo je set u 13. igru gdje je bio bolji sa 7:4.

U drugom setu propustio je iskoristiti 0:40 u četvrtom gemu da bi kod 4:4 Eubanks imao priliku, ali niti on ne koristi 15:40. U završnici seta Gojo ipak dolazi do breaka i to kod 6:5 kada je stigao do 30:40 i prve meč lopte koju odmah koristi za prolaz u četvrtfinale.

U četvrtfinalu ga čeka treći nositelj Jason Jung od kojeg je Gojo izgubio ove sezone u Dallasu, ali ga je svladao prošle sezone u Calgaryju.

Challenger Liuzhou, osmina finala:
Borna Gojo (Hrvatska) - Christopher Eubanks (SAD) 7:6(4), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!