Tenis

Davis Cup se bliži, a hrvatski tenisači u teškoj krizi: Marin Čilić pao na startu turnira u Baselu

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.10.2019.
Davis Cup se bliži, a hrvatski tenisači u teškoj krizi: Marin Čilić pao na startu turnira u Baselu
Foto: EPA

Marin Čilić pridružio se Borni Ćoriću i izgubio u prvom kolu turnira u Baselu. Ćorić je u Beču izgubio od Mihaila Kukuškina, a Čilić u Baselu od Davida Goffina...

Već jako dugo hrvatski muški pojedinačni tenis nije bio u ovakvoj krizi. U dugo godina unazad ovo je najlošija sezona za hrvatske tenisače, više nemam niti predstavnika u Top 20 svjetskog tenisa, a pobjede protiv iole kvalitetnijih igrača postaju prava rijetkost.

Bliži se Davis Cup u Madridu gdje će se okupiti svjetska elita, a Hrvatska u ovakvoj formi u društvu najjačih reprezentacija Španjolske i Rusije ima simbolične šanse.

Marin Čilić vrlo brzo je završio sa svojim nastupom u Baselu. Svladao ga je David Goffin u dva seta i to za manje od 75 minuta igre.

Otkako je pao u formi što traje još od prošle godine, Čilićevi brojevi na servisu su sve skromniji, postotak ubačaja prvog servisa vrti se oko 50 posto, asevi su rijetkost pa je tako bilo i u ovom dvoboju.

Goffin mu je u prvom setu uzeo servis u trećem gemu i do kraja seta održavaio je prednost bez ikakvih problema.

U drugi set Goffin je ušao s 3:0 i duplim breakom, Marin je vratio jedan izgubljeni servis, još je imao i 15:40 kod 3:2, ali nije to iskoristio i upisao je poraz.

U zadnja četiri međusobna dvoboja Marin je bio bolji od Goffina, ali trenutna forma je takva da nije imao šanse.

ATP Basel, prvo kolo:
David Goffin (Belgija) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!