Tenis

Petra Martić glatko poražena u svom prvom nastupu na Elite Trophyju

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.10.2019.
Petra Martić glatko poražena u svom prvom nastupu na Elite Trophyju
Foto: EPA

Nakon što je Donna Vekić završila s nastupom na Elite Trophyju u Zhuhaiju bez osvojenog seta, do seta nije uspjela doći niti Petra Martić. Nju je u prvom kolu svladala Madison Keys sa 6:3, 6:4...

Donna Vekić i Petra Martić neće doći do velikog rezultata na Elite Trophyju u Zhuhaiju. Vekić je već ispala s dva poraza i set razlikom 0:4, a na najboljem putu ispadanja je i Petra Martić. Međutim još uvijek ima neke šanse, samo da bi prošla, morat će potpuno nadigrati i visoko svladati u zadnjem kolu Saisai Zheng koja je u prvom kolu bila bolja od Madison Keys.

Protiv Keys stvari nisu smjerom kojim se Martić nadala. Amerikanka je odlično servirala i Martić je vrlo rijetko dolazila do ikakve prilike na servis protivnice.

U prvom setu Petra nije imala nijednu break loptu, izgubila je servis kod 3:2 i nakon toga set glatko sa 6:3.

U drugom setu martić je izgubil servis već u prvom gemu, ali uspjela se vratiti sredinom seta kada je jedini put napravila pravi pritisak ne reternu. Međutim u završnici seta još jednom je izgubila servis i to kod 4:4 nakon čega Keys uz manje probleme dovršava posao i sa 6:3, 6:4 odlazi do pobjede.

Martić u zadnjem kolu igra protiv Zheng i mora do visoke pobjede u dva seta. Zheng trenutno ima gem razliku 12:6, Keys 18:19, a Martić 7:12.

Elite Trophy
Madison Keys (SAD) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Poredak:
1. Zheng 1-0
2. Keys 1-1
3. Martić 0-1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!