Nogomet

Stipić hrabro na Poljud: "Igrači mi daju optimizam da idemo dolje sa željom uzeti bodove"

Branimir Korać • petak, 25.10.2019.
Stipić hrabro na Poljud: "Igrači mi daju optimizam da idemo dolje sa željom uzeti bodove"
Foto: Pixsell

Slaven Belupo je u nezavidnoj situaciji, nalazi se u društvu još dvije momčadi s po deset bodova, a iza njih je samo Inter s dva boda manje. Slijedi mu gostovanje na Poljudu i tradicionalno težak posao...

Slaven Belupo u subotu od 15 sati gostuje na Poljudu gdje će igrati protiv Hajduka. Trener Koprivničanaca Tomislav Stipić zadovoljan je kako je njegova momčad radila proteklih dana.

"Svi igrači su tu i na okupu osim Myong-Jina Koh i Vinka Međimorca. Nakon utakmice protiv Rijeke imali smo cijeli tjedan rada i s onima koji su bili u reprezentaciji i mislim da smo sa svakim treningom napredovali. Prvi koraci su se vidjeli protiv Rijeke gdje smo bili hrabri i izlazili visoko, gdje smo stajali kompaktno i plitko. Dobro smo odradili ono što smo dogovorili. Tijekom ovog tjedna radili smo na nekim detaljima kako bi dodatno povećali efikasnost, a momci su svojim angažmanom na svakom treningu potpuno ispunili zadatke. U petak ćemo odraditi zadnji trening u Sinju, a onda u subotu slijedi utakmica protiv Hajduka."

"Znamo da smo dobri, da počinjemo rasti i sada se samo kao momčad trebamo osloboditi svih vanjskih utjecaja i da se koncentriramo samo na ono što se događa na terenu. Pun optimizma očekujem naše sljedeće gostovanje, radujem se toj utakmici jer mislim da su momci spremni odraditi dobar posao."

Hajduk je gledao protiv Lokomotive, ali i kroz neke ranije utakmice u snimkama.

"U nedjelju sam gledao Hajduk protiv Lokomotive i pogledao sam još neke utakmice u snimci, protivnik koji ima svoju snagu i može odlučiti utakmicu, ali ima i trenutke u kojima ne izgleda tako dobro kako bi želio izgledati. Malo ćemo se i na Hajduk osvrnuti, ali većinom ćemo gledati na nas. Želimo igrati jednako kod kuće i u gostima."

Stipić naglašava kako od igrača traži hrabar pristup, a rad tijekom tjedna daje mu optimizam da bi se mogao nadati dobrom rezultatu.

"Protiv Rijeke se mogla vidjeti ekipa koja je obećala požrtvovnost, rad, hrabrost i to je pokazala. Ne obećajem pobjedu na Poljudu, ali obećajem da ćemo ostaviti zadnji atom snage. Naravno da nam treba i sreća za pobjedu..."

"Ako svaki dan na terenu tražim hrabru igru, onda će igrači to i pokazati na terenu. Pozitivno sam iznenađen s kojim pristupom igrači rade. Bez obzira kakav Hajduk bio na Poljudu, ne mogu se nadati ičemu ako od ponedjeljka do petka nismo odradili svoje zadatke. Vjerujem u rad, zajedništvo, ono što mi igrači pokazuju i to mi daje optimizam, ne prepotentan, ali optimizam da idemo dolje i želimo se vratiti s bodovima."

Promjena u odnosu na sastav protiv Rijeke vjerojatno će biti.

"Prije prve utakmice još nisam upoznao 30 igrača, njihove snage i osobine, treba mi vremena, upoznajem ekipu i bit će promjena, ali samo zato što su neki igrači tijekom tjedna zaradili mjesto u momčadi. To je sve na igračima."

Stipić dodaje kako se ne boji atmosfere na Poljudu.

"Ja se ne bojim ničega. Ne znam kakva je atmosfera na Poljudu, ali igrao sam pred 45 tisuća ljudi u Njemačkoj, u Leipzigu, u Allianz Areni, kod St. Paulija, ne potenciram da je to nešto više nego samo sam naviknuo igrati iz tjedna u tjedan na velikim stadionima u velikim atmosferama."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!