Košarka

Omiš dočekuje Cedevitu Junior: "Još uvijek se navikavamo na ovaj ritam Prve muške lige, sve nam je to novost"

Branimir Korać • subota, 26.10.2019.
Omiš dočekuje Cedevitu Junior: "Još uvijek se navikavamo na ovaj ritam Prve muške lige, sve nam je to novost"

U dvoboju momčadi iz donjeg dijela poretka Omiš u svojoj dvorani dočekuje Cedevitu Junior. Iz redova obje momčadi nadaju se pobjedi...

U četvrtom kolu Prve muške lige Omiš Čagalj Tours na svom parketu dočekuje Cedevitu Junior. Obje momčadi imaju po pobjedu i dva poraza, a domaćin je na svom parketu ipak blagi favorit.

Trener Omiša Ivica Bajaj cijeni protivnika i svjestan je kako će njegovi igrači morati odigrati jako dobro da bi uspješno parirali.

"Dolazi nam mlada ekipa, ti mladi igrači pod vodstvom trenera Trninića igraju čvrsto i agresivno. Ispred nas je zahtjevna utakmica i moji igrači moraju biti na visini zadatka", istaknuo je Bajaj za Sportnet.

Omišani se tek privikavaju na ligu, dosad nisu imali tako teška i naporna putovanja.

"Još uvijek se navikavamo na ovaj ritam Prve muške lige, na ta duža putovanja, sve nam je to novost, ali ekipa je zasad kompaktna. Pripremamo se za svaku utakmicu koja dolazi na način da upoznajemo protivnike kroz razgovore i streamove, za ovaj dvoboj smo svjesni da će biti jako zahtjevan."

Iako su Omišani novo ime u ligi, Bajaj je uvjeren kako je ona jača ove sezone.

"Liga je definitivno kvalitetnija nego prošle sezone. Neće biti lagane utakmice, sve su teške i zahtjevne, a liga vrlo izjednačena."

S druge strane trener Cedevite Junior Marko Trninić nada se kako bi njegovi igrači mogli do gostujuće pobjede iako će imati vrlo težak zadatak.

"Igramo protiv iskusne ekipe predvođene Mimicom, momčadi koja je kvalitetna na svom terenu. Mi smo bolji iz dana u dan, nećemo biti kompletni, ali mislim da ćemo biti spremni za utakmicu jer gostujuća pobjeda bi puno značila našoj mladoj ekipi. Trebamo maksimalno ubrzati ritam igre s obzirom da Omišu više odgovara pozicijska igra pet na pet. Pritom, da broj izgubljenih lopti svedemo na minimum. Recept je prvo poluvrijeme protiv Jazina gdje smo bili dosta agresivni i imali veliki broj laganih poena, ali nismo mogli svesti broj izgubljenih lopti na razinu koja je potrebna da naša prednost bude veća. Žužul je blizu povratka, za Buovca još ne znam", uoči susreta u Omišu rekao je za službenu stranicu Cedevite Junior Marko Trninić.

Četvrto kolo:
Universitas - Samobor 15 sati
Ribola Kaštela - Sesvete 17
Rudeš - Pula 1981 18
Omiš Čagalj Tours - Cedevita Junior 20
Jazine Arbanasi - Zapruđe 12 nedjelja
Dubrovnik - Bosco 16 nedjelja

FOTO: Cedevita Junior

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!