Tenis

Dodig i Polašek nisu iskoristili šanse pa ispali s turnira u Baselu

Petar Jenjić • subota, 26.10.2019.
Dodig i Polašek nisu iskoristili šanse pa ispali s turnira u Baselu
Foto: FaH

U finale ATP turnira u Baselu nisu se uspjeli plasirati Ivan Dodig i Filip Polašek koji su poraženi od Jeana Juliena Rojera i Horie Tecaua...

Ivan Dodig i Filip Polašek nisu se uspjeli plasirati u finale ATP turnira u Baselu. U polufinalu su ih svladali Jean-Julien Rojer i Horia Tecau koji su bili bolji sa 6:7, 7:6, 10:5 nakon dva sata igre...

Nakon izjednačenih sedam gemova tri vezane break šanse imali su Rojer i Tejau, no sve tri spasila je hrvatsko-slovačka kombinacija. U konačnici smo gledali 13. igru u kojoj su Dodig i Polašek dominrali od prvog poena. Poveli su s 3:0, a do kraja ispustili samo tri poena.

Na početku drugog seta iskoristili su svoju drugu break loptu na meču te stigli do breaka kojeg su servisom potvrdili za vodstvo 3:0. Međutim, ta je prednost trajala kratko pa su četvrti nositelji odmah uzvratili breakom, a set je otišao do tie-breaka gdje su bili bolji.

I u produženom tie-breaku Rojer i Tecau bili su bolji. Poveli su sa 5:2, a zatim i sa 7:3 te mirno priveli meč prema kraju.

ATP Basel, polufinale:
Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (4) - Ivan Dodig/Filip Polašek 6:7 (3), 7:6 (3), 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!