Rukomet

Hrvatice u drugom susretu nisu imale šanse protiv Njemačke

Mihaela Bradovski • subota, 26.10.2019.
Hrvatice u drugom susretu nisu imale šanse protiv Njemačke
Foto: FaH

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je poraz u dvoboju protiv Njemačke u Hannoveru. Hrvatice su ovaj put glatko poražene s 32:23...

Nakon odličnog prvog susreta u kojem je vrlo oslabljena Hrvatska u Zagrebu remizirala s jakom Njemačkom, u Hannoveru je bila drugačija priča. Njemačka je potvrdila kvalitetu i odnijela je visoku pobjedu.

Izbornik Nenad Šoštarić nije imao na raspolaganju igračice Podravke, osjetilo se to jer drugi nastup u kratko vrijeme je za većinu ovih igračica bilo previše.

U prvom susretu agresivna obrana bila je ključna u održavanju Hrvatske u rezultatskom egalu, no u Hannoveru je ta agresivnost malo opala, Njemačka je pronašla ključ i od početka je imala visoku pednost.

Povele su Njemice s 4:0, a prvi hrvatski gol stigao je u sedmoj minuti kada je Dora Kalaus smanjila na 4:1.

Nije se tu Hrvatska pokrenula, Njemačka je nastavila dominirati, pobjegla je na 7:1, 9:2 da bi Hrvatska u jednom kvalitetnijem razdoblju igre uspjela smanjiti golom Paule Posavec na 13:10 i tako pružiti si nadu da bi mogla uhvatiti priključak.

U drugom poluvremenu Hrvatska je u nekoliko navrata došla na pet golova zaostatka, ali Njemice su bez problema kontrolirale situaciju na parketu, lakoćom podizale razliku i na kraju su visoko slavile.

Ivana Dežić bila je najbolja s devet golova, a kod Njemačke Antje Lauenroth i Alicia Stolle postigle su po šest golova, a pet je dodala Emily Bölk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!