Ostali sportovi

Na današnji dan: Nakon 86 godina Red Soxi prekinuli "Bambinovo prokletstvo"

Petar Jenjić • nedjelja, 27.10.2019.
Na današnji dan: Nakon 86 godina Red Soxi prekinuli "Bambinovo prokletstvo"
Foto: EPA

Na današnji dan 2004. godine Boston Red Soxi osvojili su naslov prvaka u baseballu, prvi nakon čak 86 godina posta...

Dobro je poznato kako su Chicago Cubsi 2016. godine, nakon čak 108 godina posta, osvojili naslov američkog baseball prvaka.

Jedan dugačak post bez naslova prvaka trajao je nešto kraće, ukupno 86 godina, a prekinut je na današnji dan 2004. godine.

Naime, Boston Red Soxi bili su najuspješnija momčad koja je osvojila pet naslova između 1903. i 1918. godine. U pauzi između sezona 1919. i 1920. godine vlasnik momčadi prodao je Babe Rutha New York Yankeesima, velikim rivalima.

Nakon toga Yankeese su postali jako uspješni, a Red Soxi potpuno potonoli. Iz sezone u sezonu nisu uspijevali doći do naslova, a jako blizu bili su 1986. godine kada su vodili s 3-2 u seriji protiv Metsa i vodili s 5:3 u šestoj utakmici.

Međutim, Metsi su poentirali tri puta, odveli seriju u sedmu utakmicu te osvojili naslov. I to nakon što je jedna naizgled lagana lopta prošla preko rukavice Billa Bucknera.

Nova prilika ukazala se tek 2004. godine, iako se nije činilo da će biti tako nakon što su u polufinalu New York Yankeesi vodili s 3:0. Međutim, Red Soxi postali su prva momčad u američkom profesionalnom sportu koja je uspjela okrenuti takav zaostatak.

I onda su u finalu s 4:0 bili bolji od St. Louis Cardinalsa, a posljednja, četvrta utakmica odigrana je 27. listopada koju su dobili s 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!