Košarka

Warriorsi niti sjena one dominantne momčadi, Thunder se poigravao

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.10.2019.
Warriorsi niti sjena one dominantne momčadi, Thunder se poigravao
Foto: EPA

Golden State Warriorsi ne tako davno smatrani su najdominantnijom momčadi lige, bili su NBA prvaci, pomicali granice i rušili rekorde, a sada ih čeka teška sezona...

Steve Kerr bio je potpuno u pravi kada je poručio - čeka nas neka nova realnost. Upravo tako je, Golden State Warriorsi danas nisu kandidat za naslov prvaka, a ove sezone borit će se svim snagama da uopće dohvate doigravanje.

Pokazale su to i prve dvije utakmice u kojima su Warriorsi pregaženi. Prvo su ih pregazili Los Angeles Clippersi, a onda još jače i Oklahoma City Thunder. Thunder je ove sezone slabiji za Russella Westbrooka, ali niti u onim najboljim danima nije ovakvo nešto napravio Warriorsima.

Sve je bilo poznato vrlo brzo, već na poluvremenu Warriorsima je prijetila teška katastrofa s obzirom da su gubili 70:37 uz svega 28 posto šuta iz igre.

Naznaka pomaka u drugom poluvremenu nije bilo i tek u zadnjoj četvrtini Warriorsi su smanjili zaostatak kada je već sve bilo poznato.

Na kraju su postotak šuta iz igre podigli na 33 posto dok je Thunder šutirao 56 posto. Od toga 15/32 za tricu koja je bila na 5/33 kod Golden Statea.

Thunder su predvodili Dennis Schroder s 22 poena, osam skokova i šest asistencija i Danilo Gallinari koji je dodao 21 poen. Kod Warriorsa Steph Curry ubacio je 23 poena uz osam skokova i pet asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 120:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!