Nogomet

Bišćan: "Sosa je probao, ali još osjeća posljedice potresa mozga, mora opet na magnet"

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.10.2019.
Bišćan: "Sosa je probao, ali još osjeća posljedice potresa mozga, mora opet na magnet"
Foto: FaH

Igor Bišćan predstavio je popis igrača na koje računa za dvoboje s Litvom i Češkom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo do 21 godine.

Mlada reprezentacija okupit će se 11. studenog u Velikoj Gorici te će početkom tjedna otputovati na gostujuću kvalifikacijsku utakmicu u Litvi. Susret s mladim Litavcima na rasporedu je 14. studenog u 18:30 sati. Drugu kvalifikacijsku utakmicu u studenom mladi će Vatreni odigrati u Velikoj Gorici 18. studenog protiv Češke.

"Što se tiče ozljeda, imamo problem sa Sosom koji je i prošlo okupljanje propustio zbog potresa mozga i još uvijek nije počeo normalno trenirati. Prema zadnjim informacijama koje su od jučer, on je probao, ali iako je već prošlo vremena, još uvijek osjeća neke posljedice. U klubu su odlučili da će ponovno napraviti magnetsku rezonanciju pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Zatim tu je i Majer koji je također u krugu kandidata, ali još uvijek nije počeo normalno trenirati. Prema informacijama koje smo dobili iz Dinama, on bi mogao već danas ili sutra biti priključen momčadi. Svi drugi su u redu", kaže Igor Bišćan.

Što se tiče Litve, Bišćan je uvjeren kako neće biti tako jednostavan protivnik kako se predviđa.

"Prvi protivnik je Litva u gostima, na papiru to izgleda dosta jednostavno i lako, ali siguran sam da tako neće biti ni nama ni ostalima koji računaju na borbu za plasman. Čak sam siguran da te tri-četiri ekipe neće sve odnijeti stopostotan plijen. Ekipa je to koja je limitirana kvalitetom ako mogu biti iskren po pitanju toga, ali je zato dosta kompaktna, čvrsta, organizirana i to kompenzira na taj način. Dokaz tome je i neodlučen rezultat u Škotskoj gdje je domaćin bio bolji, ali ne toliko da bi se reklo da je dominirao. U svakom slučaju to nam je bitna utakmica i dosta će vrijediti ti bodovi."

"Drugu utakmicu igramo protiv Češke, reprezentacije s kojom ćemo se sigurno biti za te najviše pozicije. To je jaka ekipa s igračima koji igraju u ozbiljnim klubovima i samim time je i opasnija. Nama je bitno da tamo dođemo zdravi, krenemo u bitku i napravimo dobar posao."

Litavcima ranije završava prvenstvo i bit će neko vrijeme bez utakmica.

"Dva tjedna će biti bez utakmica što nije predugo vrijeme, ali nije ni optimalno. No to su njihovi problemi, imaju 7-8 igrača koji igraju u njihovoj ligi što nije mali broj, a ostali igraju po Europi, imaju čak jednog igrača u našoj drugo ligi. Ne bih previše razmišljao o tome. Najbitnije je da budemo zdravi i pravi."

Ovo je drugo Bišćanovo okupljanje i pozivanje igrača, sada ih već malo bolje poznaje.

"Znao sam igrače i od prije, ali normalno da mi je ovo zadnje jednotjedno okupljanje dalo dodatne informacije, više kao dečkima osobno nego kao igračima. Dojmovi su pozitivni, dečki su bili jako ozbiljni, motivirani i to se vidjelo na našim igrama. Potvrdili su da imaju kvalitetu, a to je najbitnije u cijeloj priči. Na nama je sada da pokažemo dobar nogomet."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!