Tenis

Dobar start za Ukrajinku: Svitolina u dva seta slavila protiv Pliškove

Jan Šneler • ponedjeljak, 28.10.2019.
Dobar start za Ukrajinku: Svitolina u dva seta slavila protiv Pliškove
Foto: EPA

U prvom kolu ljubičaste skupine na WTA Finalsu u kineskom Shenzhenu, ukrajinska tenisačica Elina Svitolina pobijedila je Čehinju Karolinu Pliškovu...

Počela su uzbuđenja u ljubičastoj skupini na WTA Finalsu koji se održava u Shenzhenu. U prvom kolu, nakon gotovo dva sata meča, do pobjede protiv Karoline Pliškove stigla je ukrajinska tenisačica Elina Svitolina.

Prvi set krenuo je sjajno za češku tenisačicu koja je došla do breaka već u prvom gemu. Ipak, nije dugo trebalo Ukrajinki da izjednači. Već u četvrtom gemu vraća izgubljeni servis. Kako nije više bilo breakova, ušlo se u tie-break koji je bio prilično spektakularan.

Čak sedam set lopti propustile su tenisačice (Svitolina sama šest), gledali smo brdo preokreta i konačno slavlje Ukrajinke s 14:12. Uzbudljiva 13. igra bila je dobra najava jednako kvalitetnog drugog seta.

Sada pak Svitolina kreće odlično i u prvom gemu dolazi do breaka. Ipak, jednako kao u prvom setu, sada Pliškova u četvrtom izjednačuje. Ovoga puta ipak nismo gledali uzbuđenja u tie-breaku jer je Svitolina sve riješila unaprijed, oduzevši još jedan servis protivnici u sedmom gemu i konačno slavila sa 6:4.

WTA Finals, Shenzhen (Kina), ljubičasta skupina:
Karolina Pliškova (ČEŠ) - Elina Svitolina (UKR) (12)6:7 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!