Tenis

Borna Ćorić poveo pa potonuo protiv Fernanda Verdasca

Jan Šneler • ponedjeljak, 28.10.2019.
Borna Ćorić poveo pa potonuo protiv Fernanda Verdasca
Foto: EPA

U prvom kolu Mastersa u Parizu, hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od turnira porazom od Fernanda Verdasca...

Već nakon prvog kola, hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od nastupa na Mastersu u Parizu. Kako je krenuo, očekivali smo glatku pobjedu protiv iskusnog Španjolca Fernanda Verdasca, ali nažalost nije se dogodilo. Nakon tri seta i točno dva sata, Verdasco je slavio.

Ćorić je fenomenalno otvorio meč. Na prva dva servisa Verdasca, hrvatski tenisač reagirao je sjajno i napravio dva breaka. Kada je poveo s 5:1, bilo je prilično izvjesno da će osigurati set. Španjolac se pokušao vratiti, oduzeo je Ćoriću jedan servis, ali hrvatski tenisač vraća jednakom mjerom i slavi sa 6:3.

U nastavku vrlo dobra igra obojice na vlastite servise. Poeni protivnika mogli su se izbrojati na prste jedne ruke, a nažalost prvi je pokleknuo Ćorić. Jedan slabiji gem, servis je malo stao (61% prvog servisa naspram 90% u prvom setu) i Verdasco koristi priliku. Španjolac je držao prednost do kraja i izjednačio sa 6:4.

U odlučujućem setu smo se nadali kako će Ćorić uspjeti preokrenuti moment na svoju stranu, no nažalost nije uspjelo. Verdasco je već u trećem gemu napravio break, a ujedno je Španjolac imao i tri break lopte u sedmom gemu. Bio je puno uvjerljiviji od hrvatskog tenisača u ključnim trenucima i zasluženo zaključio meč sa 6:3.

Masters Pariz, 1. kolo:
Borna Ćorić (HRV) - Fernando Verdasco (ŠPA) 6:3 4:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!