Tenis

Mektić i Škugor porazom nastavili ne baš sjajan hrvatski dan u Parizu

Matej Kačan • ponedjeljak, 28.10.2019.
Mektić i Škugor porazom nastavili ne baš sjajan hrvatski dan u Parizu
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisači Franko Škugor i Nikola Mektić izgubili su prvo kolo parova na Mastersu u Parizu. Bolja je bila kolumbijska kombinacija Cabal-Farah s 2-0 u setovima...

Nakon pobjede Marina Čilića te poraza Borne Ćorića u pojedinačnoj konkurenciji na ATP Mastersu u Parizu, Hrvatska je ostala i bez svojih uzdanica u muškom paru pa je hrvatska knjiga u parovima spala na jedno slovo, ono Ivana Dodiga.

Iako 2-0 u setovima daje sliku o uvjerljivoj pobjedi Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha nad Frankom Škugorom i Nikolom Mektićem, prvi set u Parizu bio je vrlo zanimljiv i pun preokreta.

Prvi je break uzela hrvatska kombinacija u četvrtom gemu za 3:1, a onda su nakon vodstva Škugora i Mektića od 5:2 Kolumbijci uzeli pet gemova za redom, od čega dva na servisu Mektića i Škugora za /.5 u prvom setu koji je trajao 47 minuta.

Drugi set su Kolumbijci otvorili breakom u trećem gemu za 2:1, a pri 3:2 su Hrvati imali dvije prilike za oduzimanje servisa, no kolumbijski dvojac se uspio spasiti, a do kraja su svi obranili svoje servise za 6:4 i konačnih 2-0 u setovima nakon sat i pol tenisa.

Mektića i Škugora je pobjede koštala slaba realizacija break lopti, tek 1/6, dok je ostatak statistike bio više-manje uravnotežen. Cabal i Farah će u osmini finala igrati protiv boljeg u susretu parova Haase/Koolhof - Ram/Salisbury.

ATP Pariz, 1/16 finala:
J. Cabal/R. Farah - F. Škugor/N. Mektić 7:5 6:4

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!