Ostali sportovi

Potvrđeno: WBC će suspendirati profesionalce koji se odluče za nastup na Olimpijskim igrama

Mihaela Bradovski • utorak, 29.10.2019.
Potvrđeno: WBC će suspendirati profesionalce koji se odluče za nastup na Olimpijskim igrama
Foto: Pixsell

Ono o čemu se pričalo, dobilo je i službenu potvrdu, a vijesti neće nimalo zadovoljiti Filipa Hrgovića. Hrvatski boksač neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju ako ne želi remetiti profesionalnu karijeru...

Filip Hrgović po svemu sudeći neće moći predstavljati Hrvatsku niti na kvalifikacijskom turniru za Tokio, a pogotovo ne u Tokiju. Priče oko zabrane nastupa profesionalcima na Olimpijskim igrama su potvrđene.

WBC je donio konačnu odluku koja se neće svidjeti niti Hrgoviću, a niti hrvatskim navijačima, a potvrđeno je kako će svi profesionalci koji nastupe na Olimpijskim igrama biti suspendirani na dvije godine i neće moći odrađivati profesionalne borbe.

Teško je za očekivati da će ijedan uspješan profesionalac ići narušavati svoj put nastupom na Olimpijskim igrama čime bi automatski stavio karijeru u dvogodišnje mirovanje.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman istaknuo je kako se profesionalci ne bi smjeli boriti s amaterima.

Hrvatsku će, kao što je ranije i najavljeno, na prvom turniru kvalifikacija za Olimpijske igre u teškoj kategoriji predstavljati Marko Milun, boksač koji se našao usred rata Hrgovića i Pijetraja. Na drugom turniru trebao je nastupiti Hrgović, no sada su šanse za to praktički nikakve.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!