Nogomet

Burić pred dvostruko gostovanje kod Gorice: "Prolazak u Kupu i sva tri boda u subotu"

Petar Jenjić • utorak, 29.10.2019.
Burić pred dvostruko gostovanje kod Gorice: "Prolazak u Kupu i sva tri boda u subotu"
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Damir Burić najavio je dvostruko gostovanje kod Gorice. Prvo u srijedu od 17 sati igraju utakmicu Kupa, a zatim u subotu i prvenstveni dvoboj...

Dvostruki program ovog tjedna imat će Gorica i Hajduk, prvo u utakmici Kupa, a zatim i u prvenstvu. Susret je najavio trener Damir Burić koji je istaknuo da će momčad nakon utakmice ostati gore te da žele okrenuti neke stvari koje do sada nisu bile najbolje.

"Očekuje nas utakmica Kupa u kojoj nema favorita ni pravila. Tu se jednostavno ide na pobjedu, neizvjesno je i otvoreno. Gorica protiv Rijeke igrala je jako dobro i zasluženo pobijedila u gostima. Poslije utakmice u subotu imali smo mali predah. Odlučili smo se na put voditi sve igrače koji su zdravi. Na put ne idu Bašić i Bulos, svi ostali su u kadu za utakmicu. Momčad je željela da ostanemo gore, da budemo zajedno. Čekaju nas dvije bitne utakmice, želimo dati sve od sebe i okrenuti neke stvari koje do sada nisu bile prave."

"Vidjeli ste susret protiv Rijeke koja je po kvaliteti s nama u rangu. Gorica je pokazala kvalitetu i dobru igru. Očekuje nas težak protivnik, ali rekao sam već da je hrvatska liga dobra. Gorica je neugodan protivnik, ima kontinuitet rada s trenerom Jakirovićem."

Za utakmicu u Kupu konkurira 18 igrača, a iako gotovo pa svi idu na put, nekoliko ih ima zarađene udarce.

"Ima igrača koji su dobili udarce, još moramo sačekati. Ne bih htio govoriti, do jučer dio igrača nije trenirao, ali ima vremena do srijede. Jradi i Nejašmić. Caktaš je isto imao manje probleme. Nadam se da će svi biti u redu."

Ljeto je prošlo, stigla je jesen i hladnije vrijeme.

"Do sada smo ovdje imali ljeto, a sada dolazi vrijeme prehlade i temperature, treba paziti. Kalcij i vitamin C treba uzeti na vrijeme. Naša liječnička služba radi na tome. Jako smo pažljivi i nastojat ćemo da prilagodba bude što kraća."

Burić je dodao kako momčad nije vježbala penale u slučaju da do toga dođe, ali da su svjesni da u Kupu nema kalkulacija.

"Znamo da je na drugoj strani jak protivnik i vidjeli smo snimke te uvjerili u kvalitetu Gorice. Nema iznenađenja već dati maksimum i ići preko granice. Kup utakmice uvijek su čudesne, u tim susretima nema kalkulacija. S druge strane trebaš paziti jer znaš da Gorica ima kvalitetu: Lovrić, Zwolinski, N'Diaye. Uvijek mi je drago igrati protiv kvalitetnog protivnika jer tada i momčad raste. Bio bih najsretniji kada bismo sve riješili u 90 minuta, ali ne bih imao ništa protiv da prođemo i u produžecima."

"Po prolazak u Kupu i sva tri boda u subotu", dodao je za kraj trener Hajduka.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!