Tenis

Bencic nanijela Kvitovoj drugi poraz na WTA Finalsu u Shenzhenu

Jan Šneler • utorak, 29.10.2019.
Bencic nanijela Kvitovoj drugi poraz na WTA Finalsu u Shenzhenu
Foto: EPA

U drugom susretu crvene skupine na WTA Finalu u kineskom Shenzhenu, Belinda Bencic došla je do prvog slavlja pobijedivši Petru Kvitovu s 2:1 u setovima...

Drugi susret na WTA Finalsu koje se održava u Shenzhenu donio je Petri Kvitovoj drugi poraz. Nakon što ju je porazila Naomi Osaka koja se povukla s turnira, Kvitova je danas nakon gotovo dva sata i tri odigrana seta poražena od Belinde Bencic. Švicarka je inače u prvom kolu poražena od Ashleigh Barty.

Bencic je puno bolje otvorila meč i djelovala sigurnije tijekom većeg dijela prve dionice. Iako je Kvitova imala prvu break loptu, švicarska tenisačica bila je ta koja je pokazala učinkovitost. Na 3:3, uzima break Kvitovoj i još jednim na samom kraju dolazi do vodstva sa 6:3.

U nastavku ipak pad u igri švicarske tenisačice, odnosno sjajna dionica Kvitove. Već na startu bilo je jasno u kojem smjeru vodi set. U prva četiri gema, Bencic je osvojila svega pet poena. Kvitova je vodila s 4:0, imala dvije break lopte za potvrdu izjednačenja, ali Bencic je izdržala jake napade Čehinje.

Ipak, uporna Kvitova došla je do trećeg breaka u setu u posljednjem gemu i s uvjerljivih 6:1 ušla s prvim servisom u treći i odlučujući set. Ta dionica meča bila je kulminacija svega. Bilo je tu preokreta i čak pet oduzetih servisa. U tom setu, Kvitova je imala nevjerojatnih pet dvostrukih grešaka, odnosno jednako kao u prethodna dva.

Prvi break radi Bencic, ali Kvitova odmah vraća. Kod 2:2, ponovno Bencic napada i radi prednost, ali još jednom Čehinja se vraća. Imala je Kvitova break šansu kod vodstva od 4:3 koja bi ju dovela na korak od pobjede, ali Bencic se othrvala i sjajnom igrom na servis Čehinje došla do novog breaka i konačne pobjede sa 6:4.

WTA Finals, Shenzhen (Kina), crvena skupina:
Petra Kvitova (ČEŠ) - Belinda Bencic (ŠVI) 3:6 6:1 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!