Tenis

Kiki Bertens ušla kao zamjena i preokretom slavila protiv Barty

Jan Šneler • utorak, 29.10.2019.
Kiki Bertens ušla kao zamjena i preokretom slavila protiv Barty
Foto: EPA

Nastavljaju se teniska uzbuđenja na WTA Finalsu u kineskom Shenzhenu, a danas smo imali prilike vidjeti sjajan meč između Ashleigh Barty i Kiki Bertens...

Nakon pobjede protiv Belinde Bencic, prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty nije uspjela nastaviti pobjednički niz. Bolja od nje, u crvenoj skupini, bila je Kiki Bertens koja je na turnir upala kao zamjena za ozlijeđenu Naomi Osaku.

U prvom setu bilo je svega, iako je nekakav smjer kretanja rezultata bio jasan. Barty je prva došla do breaka, u drugom gemu, no Bertens se momentalno vratila. Isti scenarij se dogodio i u naredna dva gema, a onda je Barty novim breakom uspjela potvrditi dobiveni break i povesti s 5:2.

Više nije bilo šanse za Bertens i Australka je povela sa 6:3. U drugom setu ponovno puno preokreta, ali ovoga puta Bertens je bila ta koja je bila uspješnija. Barty ponovno dolazi prva do breaka, također uspijeva i nakon gubitka servisa, ponovno napraviti break, ali Nizozemka je bila uporna.

Nakon svih peripetija, uspjela je novim oduzimanjem servisa povesti s 5:3 i konačno izjednačiti. Nakon dva uzbudljiva i neizvjesna seta, očekivali smo konačni finale u posljednjoj dionici meča. Bertens je furiozno otvorila set, napravila dva breaka u nizu i povela s 4:0.

Imala je Nizozemka potpunu kontrolu i čak tri break lopte za razrješenje svih dvojbi, ali Barty se uspjela održati na životu. Ne samo to, nego je u šestom gemu, nakon što Bertens nije uspjela iskoristiti četiri gem lopte, napravila break i produžila nadu.

Bez obzira na gomilu propuštenih prilika, Bertens nije pokleknula u najvažnijem trenutku te je mirnim servisom potvrdila pobjedu sa 6:4.

WTA Finals, Shenzhen (Kina), crvena skupina:
Ashleigh Barty (AUS) - Kiki Bertens (NIZ) 6:3 3:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!