Rukomet

Vujović: "Nismo podcijenili Metaloplastiku, razlog povratka je što je igrala dobro"

Iz Doma sportova II: Branimir Korać • srijeda, 30.10.2019.
Vujović: "Nismo podcijenili Metaloplastiku, razlog povratka je što je igrala dobro"
Foto: FaH

PPD Zagreb odnio je pobjedu protiv Metaloplastike 30:25, ali gosti su u završnici bili na minus dva i mogli doći na gol zaostatka. Ipak trener gostiju Veselin Vuković na kraju je čestitao Zagrebu na zasluženoj pobjedi...

Metaloplastika je doputovala u Zagreb s vrlo mladom postavom, ali je pružila dobar otpor. Veselin Vuković vidi potencijal u svojoj momčadi.

"Vidjeli ste vrlo mladu ekipu Metaloplastike, mislim da nam je prosjek godina bio 21.2 ili 21.3 godine, znači izuzetno mlada ekipa pred kojom je svijetla budućnost ako je uspijemo zadržati na okupu. Igrali smo protiv ozbiljnog protivnika koji već desetljećima igra ozbiljnu ulogu u Europi, a nadam se da će kolega Vujović donijeti to što je nedostajalo Zagrebu. Mislim da su i danas pokazali puno više agresivnosti, a vjerojatno je potrebno vremena da ekipa Zagreba dođe do te razine za koju i ja i Vuja smatramo da je ekipa sposobna."

"Odigrali smo loše prvo poluvrijeme u kojem smo bili malo uplašeni. Odigrali smo korektno drugo poluvrijeme do zadnje tri minute gdje smo se u principu potpuno vratili u utakmicu, ali nekoliko gluposti mladih igrača nas je skupo stajalo. Rekao sam mojim igračima da u ovim godinama opraštam greške, ali mi smo radili gluposti koje su vratile Zagreb ne sigurnu udaljenost. Čestitam domaćoj ekipi i publici na fer i korektnom ponašanju, mislim da smo klubovi koji mogu i dalje surađivati i odigrati i neku prijateljsku utakmicu u onim razdobljima kada to bude moguće. Nadam se da ćemo se ubuduće sretati i u SEHA ligi i u Ligi prvaka", dodaje Vuković.

Veselin Vujović komplimentirao je Metaloplastici i istaknuo kako je njena dobra igra glavni razlog što se utakmica na kraju ipak zakomplicirala.

"Čestitam Vuku na dobroj utakmici. U prvom poluvremenu smo dominirali uz angažiranost koju smo imali. U drugom poluvremenu napravio sam rotaciju igrača koji objektivno nisu baš obrambeno motivirani i kvalitetni. Mi nismo podcijenili Metaloplastiku niti u jednom trenutku, da slučajno nismo htjeli pa da je to razlog povratka. Razlog je što je igrala dobro, kvalitetno, fino su trčali i nisu pali kod tih 7-8 razlike već su na kraju došli do dva. Za svaki gol su se borili i dobro je da tako igraju. Mi smo na kraju kada se malo zakompliciralo odigrali mirno i mirno priveli utakmicu kraju. Mislim da je utakmica bila dobra za gledanje, sada nas čeka Elverum i okrećemo se tome."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!