Kup, Osmina finala, 30.10.2019, 17:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Fran Jović, Ivica Modrić, Vedran Đurak
Gorica
Gorica
Kristijan Lovrić 64'
Joey Suk 85'
2:1(0:0) Hajduk
Stanko Jurić 88'
Hajduk

Goričani kobni i za Splićane, Hajduk se oprostio od Kupa već u osmini finala!

Branimir Korać • srijeda, 30.10.2019.
Goričani kobni i za Splićane, Hajduk se oprostio od Kupa već u osmini finala!
Foto: FaH

Hajduk nije uspio izboriti prolaz u četvrtfinale Kupa. Kobna je bila Gorica koja ga je svladala s 2:1 i tako je izborila plasman među osam najboljih, a Hajduk se u potpunosti okreće prvenstvu...

Hajduk niti ove sezone neće osvojiti trofej pobjednika Kupa, ostaje mu borba za naslov prvaka gdje je ipak u konkurenciji s Dinamom autsajder. Snovi o Kupu raspršili su se u osmini finala u Velikoj Gorici po hladnom i vjetrovitom vremenu, ali na sasvim solidnom travnjaku unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Ovdje su Splićani tražili isključivo pobjedu, uoči odlaska u Veliku Goricu na dvostruki program (za vikend ponovno s Goricom u prvenstvu), Damir Burić najavio je četvrtfinale i tri boda. Četvrtfinale neće vidjeti, a ako se nešto ne promijeni, lako moguće niti tri boda.

Hajduk je dobro krenuo i imao je više loptu u svom posjedu, tražio je rupe i prolaze prema vratima domaćina, ali nije pronalazio. Imao je odličnu priliku u osmoj minuti kada je na ubačenu loptu u peterac ipak najbrže reagirao Marina i odbio loptu.

Gorica u prvih 45 minuta nije odigrala ništa, Hajduk je imao inicijativu, ali iz te inicijative nije niti on napravio ništa.

U drugom poluvremenu je na travnjak poslan Kristijan Lovrić i sve se počelo mijenjati. Gorica je zaigrala dosta bolje, počela je prijetiti i utakmica se rasplamsala.

U 54. minuti lopta je završila u mreži Čovića, ali unatoč silnim prosvjedima Splićana, gol nije priznat. Naime leđima okrenut Ismajli napucan je u lakat od kojeg lopta odlazi u gol.

U 64. minuti Gorica dolazi do vodstva. Kristijan Lovrić je izveo slobodan udarac, za njega je to pola gola i poslao je loptu u mrežu za 1:0.

Goričani su se dobro branili i Hajduk je teško stvarao prilike. Ipak u 84. minuti 2:0 za domaćina. Čanađija je dao loptu za Suka koji iz kaznenog prostora precizno pogađa za 2:0.

Ubrzo je Hajduk smanjio kada se nakon Jairovog proigravanja pred golom dobro snašao Stanko Jurić i pogodio za 2:1.

Do kraja susreta gosti ipak nisu zaprijetili i Gorica prolazi dalje.

Kup

osmina finala

Zadar0:3Osijek
BSK Bijelo Brdo0:2Slaven Belupo
Šibenik2:1Belišće
Jaska Vinogradar0:3Lokomotiva
Istra 19611:2Inter-Zaprešić
Gorica2:1Hajduk
Opatija0:3Dinamo
Varaždin1:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!