Tenis

Svitolina potvrdila prolaz u polufinale bez izgubljenog seta u skupini

Branimir Korać • petak, 01.11.2019.
Svitolina potvrdila prolaz u polufinale bez izgubljenog seta u skupini
Foto: EPA

Elina Svitolina završila je s nastupom u skupini WTA Finalsa u Shenzhenu pobjedom protiv Sofije Kenin i tako s prvog mjesta ide u polufinale...

U dosadašnjem dijelu WTA Finalsa Elina Svitolina pokazala je najviše. U tri meča nije izgubila niti set i s prvog mjesta ide u polufinale.

U trećem kolu u skupini Svitolina je igrala protiv Sofije Kenin, Amerikanke koja je uskočila kao zamjena za ozlijeđeni Biancu Andreescu. Kenin nije imala šanse za prolaz dalje, ali je pokušala doći do pobjede protiv odlične Ukrajinke.

Kenin je bila svježija i imala je šanse u ovom meču. U prvom setu dva puta imala je break prednosti, vodila je 5:3, ali nakon toga nije uspjela doći do situacije za osvajanje gema, izgubila je dva svoja servisa zaredom i set sa 7:5.

U drugom setu Svitolina je već u prvom gemu bila u problemima, spašavala se nakon 0:40 i uspjela je spriječiti break. No Kenin se nije predavala i kod 4:4 dolazi do breaka i servisa za set. Tu je imala jednu set loptu, nije ju iskoristila i Svitolina se vratila.

Prvu meč loptu Ukrajinka je propustila kod 6:5, zatim je propustila još četiri meč lopte u tie-breaku i konačno realizirala onu kod 11:10.

Svitolina je prošla u polufinale gdje će igrati protiv Belinde Bencic.

WTA Finals, treće kolo:
Elina Svitolina (Ukrajina) - Sofia Kenin (SAD) 7:5, 7:6(10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!