Tenis

Pliškova preko Halep do polufinala WTA Finalsa

Matej Kačan • petak, 01.11.2019.
Pliškova preko Halep do polufinala WTA Finalsa
Foto: EPA

Druga polufinalistica iz Ljubičaste grupe na WTA finalnom turniru je Karolina Pliškova koja je s 2-1 u setovima nadvisila Simonu Halep...

Dvoboj druge i pete tenisačice svijeta u Ljubičastoj grupi WTA finalnog turnira u Shenzenu na kraju je odlučivao o drugoj polufinalistici iz te skupine. Karolina Pliškova i Simona Halep su se međusobno borile za drugo mjesto u skupini iza Svitoline, a uspješnija je bila češka tenisačica.

Nakon prvog seta ovaj se meč činio kao jednosmjerna ulica. Rumunjka je imala ogromnih problema s Pliškovom te je osvojila tek 10 poena pa Čehinja uzima prvi set s uvjerljivih 6:0.

Drugi set je ponudio veće uzbuđenje. Halep je odmah krenula s 2:0 nakon breaka, a Pliškova se ekspresno vratila svojim oduzimanjem servisa za 2:2. Treći break drugog seta dolazi odmah u petom gemu te Halep vraća prednost servisa s 3:2, a onda još jednom ponavlja isti uspjeh za 5:2 te završava drugi set s četiri gema u nizu.

Imala je Pliškova čak tri break lopte u osmom gemu drugog seta za povratak u set i možebitno premalanje meča, ali Rumunjka ipak izjednačava, a jednakom silinom je krenula i u treći, odlučujući set.

Odmah na početku seta Halep opet oduzima servis Pliškovoj, ali ova uzvraća istom mjerom dva puta za redom i ima 5:2. Halep je uspjela obraniti svoj servis u osmoj igri, a onda oduzima servis Pliškovoj za potpuni povratak u meč.

Ipak je Pliškova uspjela završiti posao odmah u sljedećem gemu, na servisu Halep je okrenula 30:0 i završava meč s novim breakom za polufinale.

Kako i priliči ženskom tenisu, a posebno onom vrhunskom, vidjeli smo mnoštvo break lopti i amplituda u servisima. Na obje strane je bilo ukupno 21 prilika za oduzimanje servisa, a Halep i Pliškova su bile uspješne 12 puta, od čega je Čehinja sedam puta oduzela servis Rumunjki.

Pliškova će kao drugoplasirana Ljubičaste skupine igrati s Ashleigh Barty koja je osvojila Crvenu grupu.

WTA finale, treće kolo:
Karolina Pliškova - Simona Halep 6:0, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!