Tenis

Novak Đoković rutinski do titule u Parizu, Kanađanin pao u dva seta

Matej Kačan • nedjelja, 03.11.2019.
Novak Đoković rutinski do titule u Parizu, Kanađanin pao u dva seta
Foto: EPA

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je Masters 1000 turnir u Parizu. U finalu je bio bolji od Denisa Šapovalova s rutinskih 2:0 u setovima...

Novak Đoković od ponedjeljka više neće biti prvi igrač svijeta, preskočit će ga veliki rival Rafael Nadal, ali mu utjeha može biti novi, 34. Masters 1000 turnir u vitrini. U nedjeljnom finalu je rutinski sa 6:3, 6:4 nadvisio kanadsko-izraelskog tenisača Denisa Šapovalova.

Đoković je do finala došao preko Dimitrova, a Šapovalov je bez borbe prošao u finale pošto mu je prije meča predao Rafael Nadal tako nas uskrativši za finale koje smo željno iščekivali.

U prvom setu Đokoviću je dovoljan bio break na prvom servis gemu Šapovalova. Srbin je poveo s 3:0, a do kraja seta svaki je tenisač poprilično uvjerljivo zadržao svoj servis pa je završilo sa 6:3.

Odmah u prvom gemu drugog seta Đoković je imao break šansu, ali je do oduzimanja servisa došao tek u sedmoj igri pri rezultatu 3:3. Šapovalov je imao šansu vratiti servis odmah u sljedećem gemu, ali on svoju break priliku nije iskoristio i Đoković rutinski uzima servis za meč i turnir sa 6:4.

Đokoviću nakon ovog trofeja slijedi završni Masters turnir u Londonu gdje će se odlučivati i o prvom tenisaču svijeta na kraju 2019. godine. Olakotna okolnost može mu biti to što Nadal zbog već spomenute ozljede možda neće biti na 100 posto.

ATP Masters 1000 Pariz, finale:
Novak Đoković - Denis Šapovalov 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!