Košarka

Osramoćeni Rocketsi u Miamiju, sjajni Dončić držao lekciju i skromnim Cavsima

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.11.2019.
Osramoćeni Rocketsi u Miamiju, sjajni Dončić držao lekciju i skromnim Cavsima
Foto: EPA

Osim dvoboja između Clippersa i Jazzera u kojem su važnu ulogu igrali hrvatski igrači, odigrano je još pet susreta, a najglasnije je odjeknuo totalni raspad Rocketsa u Miamiju...

Blamaža Houston Rocketsa na Floridi. Naime odigrali su užasnu utakmicu, a da će završiti kako je završilo, bilo je jasno vrlo brzo.

Pomalo nevjerojatno zvuči činjenica da je Houston prvu četvrtinu izgubio s ogromnih 46:14. Povratak iz takvog minusa s momčadi u takvom psihološkom stanju je praktički nemoguća misija i Rocketsi nisu uspjeli niti zaprijetiti nekom nadom u povratak.

Miami je u sjajnoj večeri rutinski odrađivao posao, a iz aviona se vidi kako suradnja Hardena i Westbrooka još nije niti izbliza idealna i da treba vremena za ušaltavanje. Samo vremena nema previše, riječ je o igračima naglašenog ega koji traže i rezultate i svoju važnu ulogu. Zasad je sve to nedefinirano.

Kako je Westbrook odigrao ovu utakmicu, dovoljno je pogledati samo +/- rubriku u kojoj mu stoji -46.

Harden je bio najefikasniji s 29 poena, a kod pobjednika Duncan Robinson ubacio je 23 poena uz tricu 7/11, a pratio ga je Meyers Leonard s 21 poenom.

Lakersi su odradili još jedan ozbiljan ispit, ovaj put u gostima u San Antoniju kod Spursa koji su poraženi sa 103:96. Lakersi su odradili dobru utakmicu, kvalitetan posao odradili su Avery Bradley i Dwight Howard koji su kombinirali 16 i 14 poena uz ukupno samo dva promašaja i tako su pomogli LeBronu i Davisu.

James je upisao novi triple-double s 21 poenom, 11 skokova i 13 asistencija, a Davis je dodao 25 poena i 11 skokova. Kod Spursa iskočio je Dejounte Murray s 18 poena i 11 skokova.

Otužni Cavaliersi nisu imali šanse protiv Dallasa. Uz malo ozbiljniji pristup protivnika, Cavsi nemaju šanse i izgledaju kao momčad koja je zrela za korjenite promjene koje bi značile rješavanja najvećeg dijela igrača.

Mavericksi sa sjajnim Lukom Dončićem odnijeli su visoku pobjedu, ali ostvarili su je tek u zadnjoj dionici. Dončić je izgledao poput All-Star igrača, dominirao je susretom s 29 poena, 14 skokova i 15 asistencija. Na drugoj strani 29 poena imao je Kevin Love.

NBA:
Indiana Pacers - Chicago Bulls 108:95
Miami Heat - Houston Rockets 129:100
New York Knicks - Sacramento Kings 92:113
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 96:103
Cleveland Cavaliers Dallas Mavericks 111:131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!