Nogomet

Jovićević: "Agresivnim pristupom iznenadili smo Ukrajince u Harkivu"

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • utorak, 05.11.2019.
Jovićević: "Agresivnim pristupom iznenadili smo Ukrajince u Harkivu"
Foto: Pixsell

Mlada Dinamova momčad u srijedu igra proti Šahtara u sklopu Lige prvaka mladih, očekuje se iznimno težak teren, a trener Jovićević vjeruje u dobar nastup svojih igrača...

Četiri međunarodne utakmice i dojmljiv učinak: dvije pobjede, dva remija i mjesto na vrhu ljestvice. Mlada Dinamova momčad pod paskom trenera Igora Jovićevića nastavila je blistati na međunarodnoj sceni kao što je to, naposljetku, činila i lani, ali i pretprošle sezone. Novo iskušenje čeka ih u srijedu u 14 sati protiv ukrajinskog Šahtara na travnjaku Hitrec-Kacian u okršaju 4. kola UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih. Protiv istoga su se suparnika sučelili i dva tjedna ranije kad su u Harkivu odigrali 1:1.

Pobjeda protiv Atalante u Zagrebu uz remije u gostima protiv Manchester Cityja i Šahtara nakon tri su odigrana kola lansirali plave na vrh C skupine Lige prvaka mladih. U međuvremenu su svladali i Villarreal na otvaranju Premier League International Cupa.

"Čvrsto sam uvjeren da možemo ponoviti odličnu utakmicu iz Harkiva protiv ovakvoga iznimno kvalitetnog suparnika. Mislim da smo s našim agresivnim pristupom možda malo i iznenadili Ukrajince na njihovu terenu jer upravo su oni skloni posjedu, organizaciji igre, izgradnji napada. Ali, mi smo bili jako dobro postavljeni, odlučni, hrabri i na kraju imali mirnoću s loptom u posjedu i na taj smo se način nametnuli. A, to je odlika kvalitetnih momčadi. Jedino nismo bili raspoloženi u završnici. Apsolutno sam siguran da ćemo učiniti sve da nam pristup bude isti, ali da budemo lucidni i u samoj završnici. Očekuje nas jako teška utakmica, a i težak teren po ovakvom vremenu. Osim jasne vizije i plana, do izražaja će doći i duel igra i karakter momčadi", istaknuo je trener Jovićević.

Možda ste, kako kažete, iznenadili Ukrajince razinom agresivnosti na njihovu terenu, a je li vas iznenadila igra i ishod drugog para u skupini u kojem je Atalanta u gostima svladala Manchester City čak sa 3:1?

"Bitno je da smo mi odradili svoje u Harkivu. Dvoboj Manchester Cityja i Atalante gledali smo netom nakon naše utakmice. Atalanta je zasluženo pobijedila, ostavila je dojam čvrste momčadi, nametnula se posjedom i to je možda bilo malo iznenađujuće. Ali, znamo da je Atalanta vrhunska momad. Štoviše, od svih suparnika upravo je ona na mene ostavila najbolji dojam."

U Zagrebu ste Atalantu pobijedili 1:0 i time, zapravo, nastavili uspješan lanjski niz. U ukupno četiri utakmice u Uefinoj Ligi prvaka mladih i u PL International Cupu ove sezone niste upisali nijedan poraz.

"Istina je da je to kontinuitet od prošle, ali i od – pretprošle sezone. Moram naglasiti da momčad biramo od karakternih igrača. Odigrali smo velik broj međunarodnih utakmica otkako smo zajedno, i to sve protiv europskih velikana. Dakle, dobri rezultati nisu slučajnost, već plod sustavnoga rada. A, to nije moguće ostvariti bez karakternih igrača. Gledajte, mi smo u svakoj od tih utakmica mogli i izgubiti, u svakoj postoji trenutak gdje se utakmica lomi i baš je to taj trenutak u kojem momčad pokazuje od kakvog je materijala načinjena."

I dalje morate dozirati napore igračima, rasporediti snage, a posebno zahtjevan raspored imat ćete početkom prosinca. U samo dva tjedna čeka vas Manchester City u Ligi prvaka mladih i Arsenal i Leicester City u PL International Cupu.

"Ne smijemo zaboraviti ni Drugu HNL gdje zasad malo kaskamo, ali to je sasvim logično. Evo, u srijedu će protiv Šahtara u kadru biti šestorica igrača koji nastupaju i u Drugoj HNL. Bitno je da mladi već sad osjete čvrstoću duela, na taj način napreduju, i na fizičkom i psihološkom planu. Cilj je da napreduju u svim segmentima kako bi bili u užoj konkurenciji za prvu momčad. Lijepo je vidjeti kako u prvom sastavu debitiraju i Joško Gvardiol, Marko Đira, sad Leon Šipoš, to je veliki poticaj za sve igrače i sretni smo zbog njih. Ali, nije bitno da samo debitiraju, bitno je i održati se", zaključio je trener Jovićević.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!