Košarka

Buva uspješniji od Krajine u centarskom dvoboju, Gjergja nadvisio Šakićev Lietkabelis

Matej Kačan • utorak, 05.11.2019.
Buva uspješniji od Krajine u centarskom dvoboju, Gjergja nadvisio Šakićev Lietkabelis
Foto: Pixsell

Bogat program donio je utorak na parketima Fibine Lige prvaka, a na pet utakmica svoje predstavnike je imala i hrvatska košarka uz polovičan uspjeh...

Gaziantep je u gostima slavio kod Rige u dvoboju hrvatskih centara. Na kraju je Ivan Buva momčadski bio uspješniji od Kristijana Krajine iako su obojica postigli po 11 poena i sedam skokova.

Riga je vodila sve do posljednje četvrtine kada gosti rade 26:13 i odlaze do 85:81 pobjede. Gaziantep je do pobjede vodio Jason Rich s 25 poena, dok je kod Rige prvo ime bio Jason Kurucs s 19 ubačaja.

Još jedan hrvatski centar bio je dvocifren, Miro Bilan nastavlja sa sjajnim igrama za svoj Dinamo Sassari. U 113:95 pobjedom nad Torunom Bilan je ubacio 16 poena uz sjajan (8/11) šut iz igre te četiri skoka.

Iako konačni rezultat govori o uvjerljivoj pobjedi, utakmica je riješena tek u posljednjoj dionici koju je Sassari dobio s 12:15. Dwayne Evans s 29 poena bio je prvo ime Sassarija, a pridružio mu se Marco Spissu s 22 ubačaja. Kod Toruna je Chris Wright ostao usamljen s 30 poena.

Oostendeu hrvatskog stručnjaka Darija Gjergje su sjajna druga i četvrta dionica bile dovoljne za 80:66 pobjedu nad Lietkabelisom kod kojeg je drugi strijelac bio Željko Šakić. Oostende su vodili mahom igrači s klupe, a prednjačio je Braian Angola s 23 poena.

Kao što smo već rekli, Šakić je bio drugi strijelac Lietkabelisa s 12 poena, a isto toliko je ubacio i Dimša. Dva poena više je postigao Normantas.

Istaknut ćemo još dva Hrvata koji su odigrali slabije partije u porazima svojih ekipa. Mornar je s 81:76 izgubio na gostovanju kod Bamberga, a Damir Markota je ubacio osam poena uz četiri skoka za 23 minute na terenu. Roko Rogić je u Nymburkovom domaćem porazu od Tenerifa odigrao 15 minuta, a ubacio je tek tri poena uz četiri dodavanja. Česi su od Španjolaca izgubili s 68:78.

FIBA Liga prvaka, 4. kolo:
Riga - Gaziantep 81:85
Torun - Dinamo Sassari 95:113
Oostende - Lietkabelis 80:66
Brose Bamberg - Mornar 81:76
Nymburk - Tenerife 68:78

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!